tag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post3344835058979004964..comments2023-02-02T19:47:42.913+01:00Comments on Morzsálós Mirza naplója: Medvehagymás pogácsa, Dorka kedvenceOrdódy Eszterhttp://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-41710430849610956782012-05-09T17:37:28.913+02:002012-05-09T17:37:28.913+02:00Nagyon szívesen. További szép napot kívánok.Nagyon szívesen. További szép napot kívánok.Icushttps://www.blogger.com/profile/14835763772311505507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-90606913454447789252012-05-09T10:48:22.042+02:002012-05-09T10:48:22.042+02:00Szia Icus, nagyon szépen köszönöm a receptet, ropp...Szia Icus, nagyon szépen köszönöm a receptet, roppant ígéretesnek tűnik. A blog is nagyon szép, elidőzök rajta. :-))) Köszönöm és puszi! MirzaOrdódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-46200545814004269932012-05-08T08:34:50.723+02:002012-05-08T08:34:50.723+02:00Hűha, ez elég borzasztóan hangzik... még jó, hogy ...Hűha, ez elég borzasztóan hangzik... még jó, hogy nem lett tőle komolyabb bajod. Én a királyrákkal jártam így, életemben egyszer ettem belőle egy kis darabnyit a nászútunkon, és két perc múlva elleptek a kiütések. Úgyhogy kalcium pezsgőtablettával öblítettem le, aztán rettegve ültem a hotelszobában, hogy most mi lesz? :-)) Persze, nem lett semmi, elmúltak a kiütések, és a királyrákoknak sem kell többé tőlem félniük...Ordódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-59363811232476045432012-05-08T08:26:43.850+02:002012-05-08T08:26:43.850+02:00Mirzám, az eredeti receptet itt találod:
http://c...Mirzám, az eredeti receptet itt találod:<br /><br />http://csokipari.hu/2010/04/marvanysajtos-medvehagymas-pogik/<br /><br />Nagyon sokszor elkészítettem már, Nekem nagyon bejön.Icushttps://www.blogger.com/profile/14835763772311505507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-86814076175574075232012-05-08T07:01:47.458+02:002012-05-08T07:01:47.458+02:00Szia Mirza!
Én tavaly ettem először medvehagymát, ...Szia Mirza!<br />Én tavaly ettem először medvehagymát, boltit én is. De azt hiszem allergiás lettem rá, az arcomon piros foltok jelentek meg, égett az egész, és a szám feldagadt, és rettenetesen fájt. Olyasmi érzés volt, mint amikor a befőttes gumi odacsap a bőrödre erősen.:)) Először vegyszerre gyanakodtam, valami olyan permetre, amit nem lehet lemosni, vagy arra, hogy nem is medvehagyma...na de senki másnak nem lett tőle baja, szóval maradt az allergiás reakció...úgyhogy én csak irigykedve nézem ezt a sok finomságot.:))Szilvihttps://www.blogger.com/profile/17299356016364891254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-18899483442644240332012-05-07T23:13:51.472+02:002012-05-07T23:13:51.472+02:00Nos, ez sem jutott volna eszembe, pedig mekkora öt...Nos, ez sem jutott volna eszembe, pedig mekkora ötlet! Imádjuk a réteseket... köszi az ötletet, ki fogjuk próbálni. Sőt, talán valami lepénybe is finom lenne, kecskesajttal... vagy kiflibe tekerve, nem?Ordódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-30215990726179730542012-05-07T22:13:12.039+02:002012-05-07T22:13:12.039+02:00Szia Mirza!
Nem rég a medvehagymás túrós (juhtúró...Szia Mirza!<br /><br />Nem rég a medvehagymás túrós (juhtúróval keverve)rétest próbáltam ki. Szeretjük a sós nasikat és beugrott, hogy olvastam egy ilyen receptet, már nem emlékszem hol. Nagyon-nagyon finom!:)<br /><br />Puszi, <br /><br />EszterGRhttps://www.blogger.com/profile/03834378635528719005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-39523560586668485732012-05-07T22:02:15.789+02:002012-05-07T22:02:15.789+02:00Szia Icus, húúú, megírnád a márványsajtos medvehag...Szia Icus, húúú, megírnád a márványsajtos medvehagymás pogi receptjét? Megsütném... irtó jól hangzik, és ha már ezt is túléltük, szívesen sütnék más verziót is. :-))) A rántottás is remek ötlet, komolyan, eszembe sem jutott volna, pedig milyen kézenfekvő! :-)Ordódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-4387624977462395612012-05-07T21:46:02.287+02:002012-05-07T21:46:02.287+02:00Csodásak lettek a pogik. Én márványsajtos-medvehag...Csodásak lettek a pogik. Én márványsajtos-medvehagymás pogit szoktam készíteni belőle a legtöbbször. Isteni finom. Eleinte én is félve használtam, de most már bátrabb vagyok. Rántottába is szoktam tenni belőle, túróba is keverem.Icushttps://www.blogger.com/profile/14835763772311505507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-47661441594046151152012-05-07T20:29:04.852+02:002012-05-07T20:29:04.852+02:00Hűű, akkor te nagyon bátor vagy. Én azért így nem ...Hűű, akkor te nagyon bátor vagy. Én azért így nem merném leszedni, mert mi van, ha mégsem azt gyűjtök be? :-))) Persze, te nyilván nem vagy ilyen bolond, mint én. :DDD Apukám a kertben termeszti, de abból sem szoktam enni, csak boltit merek bevállalni. :-) <br />Szóval az én gépem is öreg, de nem darálja le a medvehagymát. Az elején teszem bele, a folyadékokkal együtt, tehát a vízzel egyidőben, és arra megy a sajt, olívaolaj, stb, és a végén a liszt, és teljesen szépen összegyúrja a gép. Próbáld ki így. Nem vágom kicsire, nincs türelmem, kb. akkora csíkokra vágtam, mint egy szélesebb levestészta. De ha a géped rosszalkodik, szerintem belegyúrhatod a végén is, úgyis még egyszer keleszteni kell mindent sütés előtt. A pestót hogy csinálod? Az nagyon finom lehet...Ordódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-73878579806386562342012-05-07T19:43:17.923+02:002012-05-07T19:43:17.923+02:00Juj, én is nagyon szeretem. A múltkor szakmai kirá...Juj, én is nagyon szeretem. A múltkor szakmai kiránduláson voltunk a fertődi kastélyban. A többiek nézték az építkezést, én pedig medvehagymára vadásztam. :)) Utána pedig végigillatoztam a kastélyt, táskámban a medvehagymával. Én pestot is szoktam belőle készíteni vagy póréhagymakrémlevesbe a végén belevagdosni levesbetétfélének vagy salátába.<br />Az én kenyérsütőgépem az iylen hozzávalókat ledarálja, mint a turmixgép, nem lesz ilyen szép leveles, mint a tied. Mikor teszed bele a leveleket? Az elején? Vagy a legvégén gyúrod bele, amikor már kész az első kelesztés?SBhttps://www.blogger.com/profile/11743399558604579499noreply@blogger.com