tag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post4569085197234001869..comments2023-02-02T19:47:42.913+01:00Comments on Morzsálós Mirza naplója: Nyár végi saslik, paradicsomlevesOrdódy Eszterhttp://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-14287017939110439842012-09-13T21:30:49.328+02:002012-09-13T21:30:49.328+02:00Szia Ada, ne haragudj, hogy ilyen soká válaszolok!...Szia Ada, ne haragudj, hogy ilyen soká válaszolok! A saslik valóban szuper, gyerekkoromban anyukám is sokszor sütött ilyet nekünk. Volt, hogy csirkemáj is volt rajta, az volt a kedvencem, meg a gombás-sonkás saslikok. Igen, ismerem a gyorspácot, de Ádám (aki amúgy semmit sem főz), imád pácokat készíteni, így ha grillezünk, hagyom, hadd kutyvasszon a konyhában. :DDD <br />Puszi: MirzaOrdódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-89485841758389321802012-09-13T21:29:07.774+02:002012-09-13T21:29:07.774+02:00Szia Jasmin, most látom csak, szégyenkezve, hogy e...Szia Jasmin, most látom csak, szégyenkezve, hogy erre nem válaszoltam. A lábam nagyjából már jó,de azért még mindig nagyon meg tud húzódni a legkisebb erőfeszítéstől is. Gondolom, valami izomhúzódásféleség lehet... időbe telik, mire teljesen elmúlik. A vajas petrezselymes burgonya isteni, én levesként is nagyon szeretem. A lecsó is örök kedvenc, viszont spagettit már rég főztem, pedig Dorka nagyon szereti. Na, majd holnap... köszönöm az ötletet! <br />Hú, hát mi nagyon levesesek vagyunk, van, hogy mást nem is főzök...:-)))<br />Brokkolit hogy teszel el? Nem megy el a színe? És a reszelt almát? Puszi! MirzaOrdódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-46951962675299951682012-09-06T10:07:33.335+02:002012-09-06T10:07:33.335+02:00Szia Mirza, mi is sokszor szoktunk saslikot sütni ...Szia Mirza, mi is sokszor szoktunk saslikot sütni a grillen, nyáron a teraszon:-) Én úgy készítem, hogy felszelem a húst, vékonyabb csíkokra, és a Knorr Villámpácában bepácolom (ismered ezt a termékcsaládot? Több ízben is lehet venni, mi általában ezt használjuk pácoláshoz, csak ha nagyon van időm, akkor készítek saját pácot). Egy napot állni hagyom benne a húsit, utána nap a nyársra tűzögetem, hús, lilahagyma, pritaminpaprika, sárga, zöld, piros, gomba, mikor mi van itthon. Nagyon finom, és ezt kapros salátával, vagy majonézes párizsisalátával esszük. <br />Rendbe jött a lábad? Remélem igen!<br />Örülök, hogy megint gyakrabban jelentkezel receptekkel:-)<br />PusziAdahttps://www.blogger.com/profile/01688827794544780881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-36618728956249601772012-09-05T17:56:36.349+02:002012-09-05T17:56:36.349+02:00Szia Mirza!
Látom visszatért a receptíró kedved. :...Szia Mirza!<br />Látom visszatért a receptíró kedved. :) Vagy még mindig kényszerpihenőn vagy?<br />Viccet félretéve: a héten egyszerű ételeket készítettem, spagetti, lecsó, ma pedig majorannás csirke ropogósra pirítva vajas-petrezselymes burgonyával. Jah, és egy kis boci süti, aminek a maradékát még ma délután csipegettük el. Tudom, néha nem egy kiegyensúlyozott étrend (leves+ második fogás is kellene), de az az igazság, nem vagyunk nagy levesevők, néha ráhangolódunk, bár főleg télen inkább...<br />A saslik szuper, hétvégére jó ötletet adtál.<br />A befőzésnek én már a végén járok, az idén már csak brokkolit, karfiolt és szőlőt akarok eltenni. De lehet még egy kis reszelt alma, patiszon is lesz, ha a kertben beérnek és felesleggé válnak...milyen jó hasznát veszem majd télen ezeknek is....fő a takarékosság :)<br />Puszi, további szép időt nektek is!Élvezzük, amíg még lehet. :))))) Jasminhttps://www.blogger.com/profile/08041972154444538773noreply@blogger.com