tag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post5598245972548561384..comments2023-02-02T19:47:42.913+01:00Comments on Morzsálós Mirza naplója: Spenótos rakott palacsinta, egy látványos ebédOrdódy Eszterhttp://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-91031564656826965132012-04-29T21:56:53.692+02:002012-04-29T21:56:53.692+02:00A sajtos-gombás pitéd remekül hangzik. Elküldenéd ...A sajtos-gombás pitéd remekül hangzik. Elküldenéd nekem a receptet? Sőt, ha majd időd engedi, az almás rétestortát is...? :-) Előre is köszönöm! Nagyon jól hangzik mindkettő! Puszi!Ordódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-86456570402984846782012-04-29T16:34:08.204+02:002012-04-29T16:34:08.204+02:00A vasárnapi ebéd egyszerűre sikeredett, de legaláb...A vasárnapi ebéd egyszerűre sikeredett, de legalább nem a konyhában töltöttem a délelőttöt, hanem a babával. Sajtos-gombás pite volt, és jól sikerült, desszertnek pedig almás rétestorta.Bartushhttps://www.blogger.com/profile/17809318954362444514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-30423199640579207382012-04-29T13:13:02.978+02:002012-04-29T13:13:02.978+02:00Nos... eddig nem főzött, de nagyon lelkes, és újab...Nos... eddig nem főzött, de nagyon lelkes, és újabban ő is elkészít ezt-azt, amit felveszünk videóra, és nagyon cuki az egész, a receptek pedig egyszerűek, de nagyszerűek... :-)Ordódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-1528926876343073842012-04-29T13:11:52.228+02:002012-04-29T13:11:52.228+02:00Hűű, a borsóleves a kedvencem, a jövő héten majd é...Hűű, a borsóleves a kedvencem, a jövő héten majd én is főzök. Ne is mondd az alvást, én tegnap reggel fél 5-kor tudtam elaludni, de ugye 8-kor kelni kellett... de erőt vettem magamon, és miután felkeltem, belöktem egy jénait a sütőbe, benne 3 libacombot egy csomó zöldséggel, és a kenyérsütőgépbe is betettem kelni egy kalácsot, aztán feljöttem aludni. Mire felkeltem, mondta Ádám, hogy kész a liba és megkelt a kalács. :-)) Szeretem az ilyen önműködő gépeket. :-))))<br />A túrós töltelék remekül hangzik, a chilihez gyáva vagyok. :DDD<br />A rántott csirkéd nagyon jól hangzik, el is mentettem a receptet, mert ilyet még nem sütöttem, ezt mindenképp ki fogom próbálni!Ordódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-15256389319931116892012-04-27T16:00:22.501+02:002012-04-27T16:00:22.501+02:00Ó, nem tudtam, hogy a párod is főz! Ügyes ember!Ó, nem tudtam, hogy a párod is főz! Ügyes ember!Kisildihttps://www.blogger.com/profile/14598735129445301219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-45186818003725847852012-04-26T20:48:17.126+02:002012-04-26T20:48:17.126+02:00Borsólevest. Reggel fél hatra készen is volt, ugya...Borsólevest. Reggel fél hatra készen is volt, ugyanis hajnali három óta ismét fenn vagyok, megint nem tudok aludni.<br />Bepácoltam egy darab husit szombatra. :)) <br />Úgy tervezem lesz spenótos palacsinta, azt gondoltam, hogy chilis-túrós-fokhagymás töltelékkel.<br />Tegnapelőtt viszont olyan fincsi rántott csirkét sütöttem. Először fűszeres liszt, aztán tojás és a morzsa helyett pedig kukoricapehelybe kell forgatni, amit kicsit megtörünk.<br />Fűszeres liszthez: 2 ek liszt, 1/2 teáskanál, rozmaring, őrölt bors, barna cukor, kakukkfű, gyömbér, oregánó, zsálya, pirospaprika, majoránna, fokhagymagranulátum és annak, aki szereti a csípőset, chili. Főleg a felnőttek. Óvodásoknak, kismamáknak csak az eredetit ajánlom.:)))<br />Bonyolultnak tűnik, de szerintem semmi cicó nincs vele és finom, ropogós.SBhttps://www.blogger.com/profile/11743399558604579499noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-26676203915553254912012-04-26T19:04:50.190+02:002012-04-26T19:04:50.190+02:00Szia Ambrozia, ma lazsáltam, főtt tészta volt, pes...Szia Ambrozia, ma lazsáltam, főtt tészta volt, pestóval. :-))) Igaz, a múltkori kalácsból ma kettőt is kisütöttem (egyet ugyanis szeretnék adni a gyerekorvosunknak, a másik meg elfogy itthon), és egy új kenyeret (mert az is elfogyott)... :DDD <br />Hűű, hát igen, a spenót nagy kincs, nálunk sajna a kertben nincs, de a zöldségesnél mindig kapok. Te mit főztél?Ordódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-60437736139266428352012-04-26T12:41:02.799+02:002012-04-26T12:41:02.799+02:00Én már nem bírom követni ezt a sok kaját.......:))...Én már nem bírom követni ezt a sok kaját.......:)))<br />Még a kalácsot sem sütöttem meg.Én is szoktam ilyen palacsintát, pont így darabosan, mint te, csak simán reszelt sajttal szórom meg és összetekerem. Köszi az ötletet, úgyis régen csináltam ilyet és Anyukámék kertje tele van friss spenóttal.<br />Ma mit főzöl?:)))SBhttps://www.blogger.com/profile/11743399558604579499noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-21862497163558917622012-04-25T16:38:22.329+02:002012-04-25T16:38:22.329+02:00Szia Ildi, pürésítve is biztos szuper a spenót, ső...Szia Ildi, pürésítve is biztos szuper a spenót, sőt, akkor a tészta teljesen zöld lesz, nem? :-) A velünk Ádámot és Dorkát jelenti, és idővel a kis Izát. Ádámnak nemsokára elindul a gasztro-videó sorozata, amelyekben teljesen egyedül fog szerepelni. Egyszerű, de nagyszerű receptekkel. :-)))Ordódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-69952857289378713942012-04-25T16:17:25.710+02:002012-04-25T16:17:25.710+02:00Spenótost már csináltam, sajtszósszal, de én pürés...Spenótost már csináltam, sajtszósszal, de én pürésíteni szoktam a főtt spenótot.<br />Kedves az ajánlatod, de ki a többesszám?Kisildihttps://www.blogger.com/profile/14598735129445301219noreply@blogger.com