tag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post6512652177047462541..comments2023-02-02T19:47:42.913+01:00Comments on Morzsálós Mirza naplója: Napraforgó kalács - ezt ki kell próbálnotok!Ordódy Eszterhttp://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-35418618198788765042012-10-10T09:36:47.997+02:002012-10-10T09:36:47.997+02:00Képzeld, Gabi, én tegnap majdnem ugyanilyen kalács...Képzeld, Gabi, én tegnap majdnem ugyanilyen kalácsot sütöttem, kicsit sósabb tésztával, és fokhagymás tejfölt, reszelt sajtot szórtam rá. Isteni lett. A másik lapra meg (mert kettőt csináltam) piros pesto és parmezán került. Próbáld ki! Persze az aszalt gyümölcsökkel is remek lehet, szerintem ebbe a tésztába minden jól illik!Ordódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-82846509312022322542012-10-10T09:35:11.811+02:002012-10-10T09:35:11.811+02:00Nos, az én konyhámra is ráférne már egy jó kés, de...Nos, az én konyhámra is ráférne már egy jó kés, de sosem veszek igazán éleset, nehogy levágjam valamelyik ujjamat, mert aztán nem tudok írni. :DDDOrdódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-57989055523818047782012-10-09T18:43:39.840+02:002012-10-09T18:43:39.840+02:00Én is nézegettem már többször is, de még nem jutot...Én is nézegettem már többször is, de még nem jutottam odáig, hogy megsüssem. Most azon törpölök, hogy mi lenne ha a lapok közé valami fincsit szórnék - gondolok dióra vagy mákra vagy kakaóra stb-, mert nálunk a magvak nem igazán befutók. Igaz akkor nem napraforgó a neve, dehát nem a nevét fogyasztjuk. A közepébe mazsolát, vagy valami aszalványt szórnék. Ha megcsinálom beszámolok. Ez egy ötlet.gabihttps://www.blogger.com/profile/01464696680406082292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-72002448031000097092012-10-07T05:41:31.515+02:002012-10-07T05:41:31.515+02:00Én megleptem magam egy valódi séfkéssel, a kiskése...Én megleptem magam egy valódi séfkéssel, a kiskésem is jó minőségű "nagyágyú" mindkettő, ugye, mivel hogy megérdemlem...Kisildihttps://www.blogger.com/profile/14598735129445301219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-30597520798667143822012-10-06T17:15:00.501+02:002012-10-06T17:15:00.501+02:00Én is mindig néztem, nézegettem, aztán sima fonott...Én is mindig néztem, nézegettem, aztán sima fonott kalácsokat sütöttem. Nem akartam olyasmibe belekezdeni, ami meghaladja a tudományomat - de így, utólag azt mondom, nem is volt nehéz. A tésztája kiváló, nem ragad, nem kemény, nagyon könnyű vele dolgozni. Nekem inkább az jelentett nehézséget, hogy nem volt egy igazán éles késem sem, így a tésztát eléggé szétnyírtam, de végül mégis szép lett a kalács. Ordódy Eszterhttps://www.blogger.com/profile/11330304048755191648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5974885143672027831.post-84589640370203441012012-10-06T15:00:16.668+02:002012-10-06T15:00:16.668+02:00Tényleg csodaszép, sokszor neki akartam magamat du...Tényleg csodaszép, sokszor neki akartam magamat durálni én is, de nem igazán vagyok kalácsevő. De ezek után, hát mondanom sem kell, el fogom készíteni!Kisildihttps://www.blogger.com/profile/14598735129445301219noreply@blogger.com