"Béke az érkezőknek, áldás a távozóknak!"

2012. július 31., kedd

Csillámtetkó és heti menüajánló

Hiszitek vagy sem, felcsaptam csillámtetkó készítőnek...:-) - mindjárt elmesélem, hogyan, de addig is egy kis előzetes (ha már olyan rég jelentkeztem) a heti ajánlóból: fekete erdei sonkás grissini rukkola ágyon, sajtos zellerszár krémleves, mozzarellás-paradicsomos magos zsemle, sajtos-sonkás grillezett hústekercsek, brassói aprópecsenye, csőben sült vegyes zöldség, mascarponés erdei gyümölcsös desszert. 

Sajtos zellerszár krémleves grissinivel
A csillámtetkó ötlete Dorkától (mert kitől mástól? :-)) eredt, ugyanis a testvérvárosi napokon kifigyelte a Fő téren tetováló nőket, és miután látta, hogy minden ovis barátja "szerzett" magának egy-egy csilli villi motívumot, ő is vágyott rá. Kapott is egy rózsaszín hercegnőt a karjára, amit aztán legalább egy hétig nem mártott a vízbe az esti fürdésekkor, nehogy lejöjjön róla a csillámpor.  

Aztán, ahogy közeledett Dorka szülinapja, elhatároztam, hogy szerzek valahonnan egy csillámtetkó szettet, és a zsúr ideje alatt én leszek a "csillámtetkós", aki "kivarrja majd a gyerekeket". A neten aztán jól "kiműveltem magam" a témában, majd rendeltem ragasztót, csillámporokat, ecseteket és sablonokat, aztán izgatottan vártam, hogyan "muzsikálok" majd a frissen szerzett tudásommal a bulin. :DDD

Ez a csillámtetkó szettem - egy parfümös dobozban "laknak" a kellékek :-)
Vettem egy csomó sablont is...
A zsúr helyszínéül a Dél-Budai játszóházat választottunk, ami nagyon jó döntés volt, hiszen a mi lakásunk kicsi, nem fért volna el a sok gyerek, no meg a szüleik, vagy csak egymás mellett ácsorogva. :-) Itt viszont volt ugrálóvár, kisautók, ezernyi játék, pónilovak a kertben (!), és egy kedves bohóc. Biztos sokan emlékeztek Galagonyára, akit Dorka első szülinapjára hívtunk el - nos, képzeljétek, ez a játékbarlang az ő háza, így ahogy rábukkantam a neten, nem volt kérdés, hova megyünk. A zsúr fergetegesen sikerült, így azt hiszem, nem kérdés, hogy a jövőben hol fogunk ünnepelni, ha gyereksereget szeretnénk meghívni. Néhány hangulatkép...

Az ugrálóvár nagyon népszerű volt. Igaz, a lovaglás is,
meg a kisautózás, és persze a csillámtetoválás...:D
Szülinapi torta is volt, és sok-sok rágcsálnivaló
- a képen a gyerekek Galagonya bohóccal
Iza igazából csak a tejre volt "rázizzenve", a bulit
gyakorlatilag átaludta :-)
A szülinapos póni-háton
Lincsi, Dorka és Galagonya
És hogy a csillámtetoválás hogy ment? Szerénytelenül állíthatom, hogy ezt főállásban is csinálhatnám. :DDD Persze, nem azért, mert olyan ügyes vagyok, hanem azért, mert olyan végtelenül egyszerű, a végeredmény pedig lenyűgöző. A kölykök egytől-egyig rákaptak, és mindannyian 4-5-6 tetkót kértek magukra, a végén már azt sem tudták, melyik kezük-lábuk maradt "csupasz". De nem csak a picik, hanem az anyukák és apukák is rákaptak a tetoválásra, és a végén mindenki mindenkit tetovált. Őrült jó volt! :-)))
Ezt a gekkót Brigi csinálta a kislányának,
- életében először próbálta ki a csillámtetoválást - és milyen szép lett, igaz?
Grétus és Szabi - az apukák is simán tetováltak :-)
Dorka delfinje - ez volt a 2. próbatetkó, amit csináltam
Ez pedig életem első csillámtetkója
- Dorkát nem kellett győzködni, hogy adja a karját
Ez már egy "komolyabb" darab: ez kb. a 20. munkám
- itt már ügyesebben bántam a színátmenetekkel
Zsiga sárkánya - fekete sárkányt "rendelt", ami
imitt-amott vörösen csillog - Szerintetek hogy sikerült? :-)
Árpika pókja
- Miért szeretik a kisfiúk az ilyen rémes képeket?
Dorka arany tulipánja
Árpika skorpiója
Egy kínai felirat - reméljük nem fejjel lefelé tettem fel
(és nem azt jelenti kínaiul, hogy "hülye vagyok") :-)))
Szóval a buli fergetegesre sikerült, és a gyerekek olyannyira kimerültek röpke 3 óra alatt (nyilván a sok élmény hatására), hogy Dorka és Iza is hazafelé úton, a kocsiban elaludtak. Ezúttal is köszönjük Galagonyának a remek bulit, jövőre is ide jövünk. Sőt, lehet, hogy már ősszel, valami jó kis boszi-partira...

És most főzzünk egy kicsit, ha már ilyen cudarul bántam a blogommal az elmúlt napokban. Remélem, senki nem vette a szívére, hogy kicsit nélkülöznie kellett engem a recepteket, de ezúttal van egy kis mentségem: a könyvön dolgoztam minden energiámmal, hogy mihamarabb elkészüljön...:-)

Az alábbi receptet előételnek ajánlom (a gyerekek is nagyon szeretik), illetve szerintem minden zöldségkrémleveshez remekül illik!

Fekete erdei sonkás grissini rukkola ágyon

Hozzávalók: 1 csomag grissini, 1 csomag fekete erdei sonka, 1 csomag rukkola
Elkészítés: A szalonna szeleteket kicsit ferdén a grissini rudakra csavarjuk, és rukkolával vagy bébispenóttal megszórt tálon kínáljuk. Isteni finom, percek alatt elfogy, és jól passzol a könnyű nyári borokhoz. :-)

Az illata, íze egyaránt szuper
... és látványnak sem rossz, ugye?
A zöldségkrémlevesek továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek, talán a sajtos habarásnak köszönhetően... de a lényeg az, hogy mindenki boldogan kanalazza, ha ilyesmit készítek. :-)

Sajtos zellerszár krémleves

Hozzávalók: 1 vöröshagyma, kevés olaj, 1 csomag szárzeller, 1 csomag petrezselyem, erőleves (kb. 7 dl), 2 csomag tömlős krémsajt, só
Elkészítés: A vöröshagymát megdinszteljük egy kevés olajon, rászórjuk a felaprított szárzellert, felöntjük annyi erőlevessel, ami ellepi, és fedő alatt puhára főzzük, majd sajtkrémmel együtt leturmixoljuk, petrezselyemmel megszórjuk (ezt a turmixolás előtt is beletehetjük) és tálaljuk. Reszelt sajt, pirítós, grissini illik hozzá.


Ez a zsemle az SOS vendégváró ételünk, amely hetek óta vezeti a listát. Ha van időm, a zsemlét is magam sütöm, ha nincs, akkor boltit használok, és bele paradicsomot, mozzarellát és fodros salátát teszek. Egy-egy alkalomra, 6-8 főnek 10-12 darabot készítek, ami első blikkre talán soknak tűnhet, de képzeljétek, még soha egy szem sem maradt meg belőle - pedig ez csupán az előétel szokott lenni...:-)

Mozzarellás-paradicsomos magos zsemle 

Hozzávalók: 6-8 zsemle, 1 kis üveg pesto, kb. 30 dkg szeletelt mozzarella, 4-5 paradicsom, 1 fodros saláta, pizzafűszer, pici olívaolaj, só
Elkészítés: A zsemléket félbevágjuk, megkenjük pestóval, majd mindegyikbe egy megmosott fodros saláta levelet teszünk, rá pedig szeletelt, besózott paradicsomkarikákat és mozzarella szeleteket felváltva. Picit meglocsoljuk olívaolajjal, kis pizzafűszert szórunk rájuk, majd rájuk csukjuk a kalapokat, és máris tálalhatjuk.



Szintén sláger-fogásnak számítanak nálunk a baconbe tekert hústekercsek. Ha gyerekes család jön hozzánk, kizárólag sajtot és sonkát teszek a húsokba (mert a kicsik különben elkezdik a "miazazöldottközépen" című lemezt), de ha felnőttek a vendégeink, szívesen megtöltöm spenóttal, spárgával, rukkolával, répával és mindenféle más zöldséggel a tekercseket. 

Sajtos-sonkás grillezett hústekercsek

Hozzávalók: 3-4 csirkemell filé, olaj, grill fűszer (sós), sajt, sonka, 2 csomag szeletelt bacon
Elkészítés: A húsokat felszeleteljük, kiklopfoljuk, grillfűszerrel fűszerezzük, majd minden szeletre egy sonkát és egy sajtot helyezünk, feltekerjük és baconbe csavarjuk. Fogpiszkálóval megtűzzük őket. A húsgöngyölegeket szorosan egymás mellé tesszük egy tepsire, ezüstpapírral lefedjük, és 1 óra alatt készre sütjük. Az utolsó 15 percre érdemes levenni a papírt, hogy jobban átpiruljon a hús. Fetás zöld salátával isteni! :-)
Középre mindig baconbe tekert aszalt szilvát teszek

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók: 50 dkg pulykatokány, 50 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, pulykasültre való fűszerkeverék, pirospaprika
Elkészítés: 
1.) A burgonyát megtisztítjuk, lehéjazzuk, felkockázzuk, majd megszórjuk sült krumpli fűszerkeverékkel, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, tepsibe szórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
2.) A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk (szalonnát is tehetünk alá!), majd rárakjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk fűszerrel (Naturella-sorozatot használok), hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és szép pirosra pirítjuk az egészet. Ha kész, hozzáadjuk a burgonyát, egy pici pirospaprikát, átforgatjuk, majd azonnal tálaljuk. Savanyú uborka és cékla jól megy hozzá. :-)

Ez volt az első Brassóim - Ádám azt mondta, hibátlan volt :-)
A csőben sült zöldségek alapvetően apukám kedvencei, és mivel július 29-én ünnepelte a 68-ik születésnapját, egy színes zöldségtálat sütöttem neki. Mennyei lett az íze, de nem lehetett olyan szépen szeletelni, mint ahogy reméltem... utólag azt hiszem, tojást vagy lisztet kellett volna a tejszínhez adnom, és akkor az egész étel állaga sokkal szilárdabb lett volna. De az is lehet, hogy tejfölt kellett volna az egyes rétegek közé tennem? Ti hogyan készítitek a csőben sült ételeket?

Csőben sült vegyes zöldség

Hozzávalók: 1 kg fagyasztott vegyes zöldség, 30 dkg sonka szeletelve, olaj, 6 dl tejszín, mozzarella, olasz fűszerkeverék (Naturella)
Elkészítés: A fagyasztott zöldséget forró, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és egy kivajazott jénaiba rétegezzük a szeletelt sonkával együtt. Minden réteget megszórunk olasz fűszerkeverékkel, és öntünk rá egy kis tejszínt (tejföllel talán szilárdabb lesz...), majd folytatjuk a rétegezést. Legfölülre jó sok reszelt mozzarella kerüljön. Sütőbe tesszük, és kb. 200 fokon addig sütjük, amíg piros lesz a teteje.

Szilárdabb állagra számítottam, de apa szerint tökéletes volt :-)
Azért ezt még kikísérletezem egyszer, mert szeretném szépen szeletelni
Végül ismét egy SOS vendégváró édesség. Nem kell hozzá más, mint egy kis mascarpone, tejszín és valamilyen gyümölcs, ami a háznál (vagy a fagyasztóban van). :-)

Mascarponés erdei gyümölcsös desszert

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 5 dl tejszín, porcukor, 50 dkg gyümölcs
Elkészítés: A tejszínhabot porcukorral habosra verjük és megfelezzük. Az egyik felét hozzákeverjük a mascarponéhoz, majd botturmix segítségével hozzáadjuk a gyümölcs felét, és az így kapott gyümölcskrémet kelyhekbe rétegezzük gyümölcsökkel és a tejszínhabbal. Nápolyival, ostyaszeletekkel díszíthetjük a kelyheket. Ha nem elég édes a krémünk, mézzel is ízesíthetjük, ha viszont fogyózunk, édesítőszerrel is elkészíthetjük, úgy is finom lesz. :-)



Mindenkinek kellemes nyaralást, és pihenést kívánok sok szeretettel!:-)
Jövő héten mi is elmegyünk a Balcsira...  Ti voltatok már nyaralni?

26 megjegyzés:

  1. Azon a bulin jó lett volna vendégként ott lenni, szívesen fogadtam volna én is egy tetkót :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meghiszem azt...:-) Minden anyuka rákapott a tetkókra, pedig egyik sem úgy jött, hogy különösebben érdekelte, de amikor meglátták a sok csillogó kis dobozt, és a szép mintákat (mert anyukásak is voltak), egytől-egyig kedvet kaptak. :-)

      Törlés
  2. Nagyon szupi kis buli lehetett. Mennyi egy ilyen szett, az én gyerekeim is biztosan értékelnék, főleg, hogy nálunk is közeleg a szülinap.
    A menü is nagyon jó, mindenképp kipróbálok párat. :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 12 sablonnal olyan 5 ezer ft körül van, ahhoz talán 6 színű csillám van, plusz ecsetek és ragasztó.
      De szerintem érdemes megnézni aukciós oldalakon is.
      Egyből rákattantam én is, de aztán a fiam sajna leszavazta, még a fiús színeket is..mert csillog.:))
      Pedig olyan szuper...
      A kaják is nagyon jók, brassói a hétvégén volt, most főleg ezzel a gyümölcsös desszerttel szemezek!
      Jó pihit a Balcsin, érezzétek jól magatokat!

      Törlés
    2. Szia Dzsin, nézd, én erről az oldalról rendeltem pénteken, és hétfőn már jött is a futár: http://www.csillamtetovalas.hu/kezdolap.html
      Van egy otthoni kezdő csomagjuk, ahogy Szilvi is írja, 5.000 Ft-ért, de abban csak 4 szín van talán, én viszont rendeltem plussz csillámporokat is. Bár, azt olcsóbban megkapod, ha bemész egy fodrászkellékeshez, és nála veszed meg. Az a lényeg, hogy nagy szemcséjű legyen, és finom csillámpor legyen a neve. Az extra finom csillámpor nem jó, nem csillog rendesen, mert túl picik a szemcsék!
      Ja, és én plusz sablonokat is rendeltem, gyerek-kollekciót, valami ilyesmi volt a neve. A kezdő csomagjuk is elég jó, de nem egy sokgyerekes zsúrra, mert ott azért hamar fogy a ragasztó, és a sablonok is. Szerintem próbáld ki először egy kisebb szettel, és utána meglátod, mennyire tetszik - de nekünk nagyon bejött. Dorkának azóta is kb. 2 hetente csinálok új mintákat, és dacára annak, hogy minden nap uszodába járunk, nem kopnak le a minták, csak a 3. héten, de olyankor sima olajos vattával ledörgölöm róla a régit, és újat kap. :-)
      Szilvinek abban is igaza van, hogy nézd meg aukciós oldalon is, mert tuti, hogy sokkal olcsóbban is meg lehet venni az eszközöket! A teszvesz pl. nagyon jó, én nagyon szeretem.
      Puszi, és majd mesélj, hogy sikerültek!
      Isten éltesse a szülinaposodat! :-)
      Mirza

      Törlés
    3. Szilvi, az extra finom fekete csilámpor alig csillog, az nem tetszene Dávidnak? Milyen színeket szeret?

      Törlés
    4. A facebookon is megtalálod őket, nézd: http://www.facebook.com/csillamtetovalas.hu
      És rosszul írtam, az otthoni csomagban 6 szín van, 3 ecset, 1 ragasztó, és 12 sablon:http://www.csillamtetovalas.hu/webaruhaz/otthoni_szettek/Kalocsai_kis_csillam_tetovalas_keszlet_Otthoni.html

      Törlés
    5. Dávid zöld fun.:)) Vannak itthon poraim, de azok eléggé csillogóak, szóval szerintem a képek és az itthoniak alapján olyannak gondolja a fiúsakat is.:))
      Majd nézek neki egy nem csillogó port, és akkor talán meggyőzhetem.:))
      (na de hátha kislány van a pociban, és majd vele csillámozunk, Dávidnak meg marad az igazi fiús tetkó)

      Az édességet megcsináltam..nagyon jó ebben a melegben!

      Törlés
    6. A zöld nagyon szép, de az mondjuk tényleg nagyon csillog. :-) Én is nagyon szeretem. A gyógyítók színe. :-)

      Törlés
  3. Szia Mirza! a csőben sült dolgokba mindég kell tojás a tejszinbe /vagy a tejfölbe /,,,azért nem lett "stabilabb " az állaga.
    Ebbe a mennyiségbe bátran tegyél legközelebb 2 tojást.
    Puszi Manóka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Manóka, köszi az ötletet, apa is mondta, hogy tán kellett volna bele egy kis tojás vagy liszt...:-))) Nnna, de nem csüggedek, hiszen így tanul az ember, nem igaz? Köszi a tippet, ezt mindenképp meg fogom még sütni, mert isteni volt az íze, csak éppen szeletelni nem lehetett. Puszi: Mirza

      Törlés
  4. Manókával egyetértve, de még rá is tromfolva: 1 kanál lisztet, vagy étkezési keményítőt is megbír, akkor bombabiztos lesz, nem esik többet szét!

    VálaszTörlés
  5. No, ki fogom próbálni tojással és liszttel is, mert ha ezt szépen szeletelni lehetne, már-már műalkotás lenne, nem? :DDD

    VálaszTörlés
  6. Mirza! nem kell bele liszt az igazi csöbensültek tejföl tojas es reszelt sajt ettöl tökéletesen össze áll. Akkor tesznek bele lisztet ha biztosra akarnak menni.De ki hogy szereti.Én nem teszek mert attól más az ize is, nekem igy bevált.Manóka

    VálaszTörlés
  7. Én sajt mártást készítek -az adagtól függően 2-3 tojással- és azzal rétegezem. Szoktam gazdagítani is -attól függ, hogy mihez készűl. Pl: főtt penne tészta, darabolt füstölt tarja,darabolt bacon, férjem imádja a füstölt kolbászt azt is szoktam belekaríkázni. A zöldség félét is variálom, ami megtalálható a kertben, vagy a kamrában minden jöhet bele, párolva, előfőzve. Nagyon jó egytál ételnek is. Az enyém szeletelhető, ja még a tetejét is gazdagon meghintem reszelt sajttal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi, leírnád, hogy készül a sajtmártásod? :-) Előre is köszi szépen! Mirza

      Törlés
    2. Sajtmártás: Kb:5dkg vajat(margarint) megolvasztunk, két evőkanál (csapott)lisztet rászórunk és pár másodpercig piritjuk, majd felöntjük 3dl tejjel, simára kavarjuk ( ez idáig a besamel). Amikor sima beleteszünk 10-15 dkg reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. Még egyet rottyantunk és kész. A sajt tetszőleges fajta lehet. Ha a rakott zöldséghez készítem a végén ütök bele 1-2 tojást is és azzal is rottyan egyet, így nem lesz folyós és könnyen szeletelhető.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Ezt hívják Mornay szósznak.

      Törlés
  8. Sziasztok! Nagyon jó kis buli lehetett, látszik Dorka arcán is, hogy mennyire élvezte. :)))
    A rakott zöldséghez hasonlót én is készítettem már, csak csirkemellkockákkal és egyszer lazaccal.:)
    Vannak azok a francia lepények, quiche, ezeknek a mártásával leöntve sütöttem meg .
    Örülök, hogy hallok felőletek, bár nekem most nagy volt a hajtás, júl. 31-ig, mert határidős munkák voltak, szóval, most már csak normálban dolgozom. :)) Kicsit örültem is, hogy mifelénk hűvösebb volt az idő emiatt. Juj, majd elfelejtem, megint volt bazsalikomszüret. 1,55 kg.
    Puszi és szép napot mindenkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú Ambrózia ennyi bazsalikom!!!! Nekem az idén nem sikerült, két tasakkal is vetettem és mindösszesen négy szál kelt ki, azok is még kb15 cm magasak. Nem tudom, hogy a mag nem volt megfelelő, vagy a vetési technikám, de az idén nem csinálok pesztót. Gratulálok a jó terméshez.

      Törlés
  9. Szia ambrozia! nagyon a szivembe hatolt ez a bazsalikom mennyiség:-))) irigyellek érte puszi Manóka

    VálaszTörlés
  10. Kedves Mirza!Tudom,hogy nem ide vágó,de egy kéréssel fordulnék hozzád/hozzátok!A kisfiam már napok óta nyúz,pizzás csigát szeretne enni,így megkérnélek ha van jól bevált receptetek,osszátok meg velem kérlek!Előre is köszönöm!Üdv.:Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Van egy gyors és egy normál pizzás csiga receptem, csinálni szoktam mindkettőt. A normál nekünk finomabb, mint a gyors, de az is hamar elfogy.:))


      Pizzás csiga: (nem érdemes fél adagozni, el fog fogyni a teljes mennyiség:)) )

      1 kg liszt
      1 kikkanál só
      1 mokkáskanál cukor
      2 evőkanál olaj
      5,5 dl tej
      5 dkg élesztő

      Töltelék: pizzakrém, sajt, vagy házilag készített pizzakrém:
      1 fej hagyma
      kevéske olaj
      só ízlés szerint
      1 teáskanál cukor
      oregano
      bazsalikom
      1 sűrített paradicsom (a recept 2 dl-t ír, de én ezt a dobozosat szoktam, talán fél literes, a maradékot később felhasználom)

      Az élesztőt 2 dl langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, ha felfutott hozzáadjuk a 2 evőkanál olajat.
      Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd hozzáadjuk a felfutott olajos élesztőt. Gyúrni kezdjük, a maradék három és fél deci tejet pedig nagyon apránként adjuk hozzá, mert így könnyebb dagasztani. ( a liszt minőségétől függően lehet, hogy kell bele több, nekem ez a pont jó mennyiség).
      Amikor a tészta elválik a táltól, akkor még dagasztjuk 10 percig, jó hólyagos lesz, így nagyon puha csigáid lesznek)
      Kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
      A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, föltekerjük, föklszeleteljük, a tepsibe nem kell túl szorosan pakolni, mert még nőni fognak. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd még arra is szórhatunk sajtot, és még egy órát kelesztjük.
      Aztán 180 fokon olyan 25-30 perc alatt megsütjük.

      Mindjárt írom a gyorsabb verziót is. De ez az igazi..szerintem.:)

      Törlés
  11. Nah ez a gyorsított verzió, ezt is csináltam párszor már, ez is finom.

    40 dkg liszt
    1 kiskanál só
    2 evőkanál olaj
    2,5 dl langyos víz
    1 evőkanál cukor
    3 dkg élesztő

    pizzakrém, sajt, vagy ami van otthon:))

    Az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel, amibe előtte elkeverjük az evőkanál cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős cukros vizet, majd az olajat, és begyúrjuk a tésztát. Fél centi vastagra kinyújtjuk, megkenjük pizzakrémmel, megszórjuk sajttal, feltekerjük, és olyan másfél centis darabokra szeljük. Tepsibe pakoljuk, a tetejére is kenünk pizzakrémet, szórunk sajtot, és 200 fokon olyan 15 perc alatt megsütjük.

    Ez a recept nem tudom honnan van meg, a rongyosra lapozott füzetemben van leíva, a normál csiga pedig a nosaltyról való.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...