"Béke az érkezőknek, áldás a távozóknak!"

2012. szeptember 24., hétfő

Őszikék

Gyönyörű, napsütötte hétvégénk volt, ezért igazi, őszies programokkal töltöttük a vasárnapot: csipkebogyó ajtódíszt készítettünk, virágokat ültettünk és felöltöztettünk vadszőlő levelekkel egy papír babát. :-) Elkészült az első szeptemberi citromos-mézes hagymatea, és Dorkával együtt megálmodtunk egy igazi, ovis kukoricás tojássalátát.
A csipkebogyó minden formája a családunk kedvence: szeretjük teaként, szörpként, lekvárként, kapszulába rejtve, csokorba rendezve, ajtódíszként, és persze, a természetben. Mivel igazi indián nyaras vasárnapunk volt, szedtünk is néhány gallyat egy terebélyesebb bokorról, és otthon koszorút kötöttünk belőle. Kb. 10 perces munka, az eredmény pedig szívet melengető. Egyre figyeljetek, nagyon szúrós növény, ezért célszerű kesztyűben dolgozni! :-) Az ágak összekötéséhez raffiát használtam, és nem tettem a kész koszorúra semmilyen díszítést, mert nem akartam a természetes szépségéről elvonni a figyelmet.

Előbb azonban egy szenzációs szám: Olly Murs - Heart Skips A Beat ft. Chiddy Bang


Kézben nehéz hazahozni, mert szúr - ha a szabadban szeditek le,
vigyetek egy ív újságpapírt!
Körbe rendezzük az ágakat
Raffiával összekötjük legalább 6-7 ponton
Picit talán nagy lett, de mindenkinek nagyon tetszik :-)
Közelről is nagyon szép :-)
Az ajtódíszünknek nagyon nagy sikere volt, pedig egy kicsit meglógott az ágak súlyától, így inkább tojás alakú lett végül, mint kör, de senki sem bánta. A bejárati ajtó és környéke a Feng Shui szerint az emberi kapcsolatainkat szimbolizálja, így minden pozitív változás, amelyet ezzel kapcsolatban teszünk, életünk ezen területére is jó hatással lesz. Érdemes kipróbálni... :-)

Miután felraktuk az ajtódíszt, Dorkával szedtünk egy csokornyi színes vadszőlő levelet a kertben, és felöltöztettünk vele egy babát. Filctollal rajzoltunk egy egyszerű babát egy kartonlapra, amelynek aztán a színes levelekből hajat és levélruhát terveztünk. A baba kezei és lábai a levelek száraiból készültek. Celluxot használtunk, mert a sima papírragasztó nem fogta meg rendesen a leveleket. Végül a baba szemeket, pisze orrot, és egy nevetős szájat kapott - no és a feliratot, hogy a művésznő kinek szánta... :-)
Az "APA" felirat saját produkció, akárcsak a fura UFO-katica, aminek valamiért nagyon sok pettye és lába lett. :-)))
Dorka cica munkára készen
Ádám vadszőlő babája - Dorkától
Míg az ebéd rotyogott (húslevest főztem), még egy kis kerti munkára is maradt idő, így Dorkával átültettük a cserepes növényeinket, aztán szépen kitakarítottuk az előteret (hogy pezsegjen a csí :-)), és belocsoltuk a friss ültetéseket. Nagyon színes és szép lett minden, egész más így hazajönni, hogy ez a látvány fogad bennünket:




A héten semmi különlegeset nem főztem, ezért sem írtam újabb postot, ám most Dorkával "összedobtunk" egy nagyon egyszerű salátát, amit szerintem minden gyerek szeret, és az égvilágon semmilyen gasztronómiai tudományt nem igényel. Egyszóval, hagyjuk, hogy a kicsik, maguk készítsék el... ! :-)

Kukoricás tojássaláta

Hozzávalók: 5 főtt tojás, 1 Heinz majonéz (ebben nincs tartósítószer), 1 üveg Bonduell csemege kukoriva (rá van írva, hogy nem génkezelt, olyat vegyetek!)
Elkészítés:
1.) A tojásokat tojásvágóval összevágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. A kukoricát és a tojást összekeverjük a majonézzel és picit állni hagyjuk. Nagyon finom magában is, de sült húsokhoz is remekül illik, gyerekeknek pl. érdemes sült csirkecombbal, és egy kis pirított burgonyával elkészíteni.



Közben Iza is "őszies ízekre" váltott, ugyanis tegnap evett életében először szőlőt és rizst... :-) 

Iza már 5 hónapos...és rajong a cukkiniért, a szőlőért és a sütőtökért
Végül egy egyszerű recept, ami az egyre hűvösebb napokban a hasznotokra válhat, ugyanis hatékonyan elmulasztja az influenzás - náthás tüneteket: az orrfolyást, köhögést, torokfájást, rossz közérzetet.

Hagymatea

Hozzávalók
: 3 vöröshagyma külső barna héja megmosva, és a fehér húsából 1-2 héj, 5-6 dl víz, 1 evőkanál barna cukor
A tálaláshoz
: méz, friss citrom kifacsarva
Elkészítés:
1.) A cukrot az edény aljára szórjuk, karamellizáljuk, majd felöntjük vízzel (vigyázzatok, fröcskölni fog!), és beletesszük a megmosott hagymahéjakat-húsokat. 2 percig főzzük, majd 10 percig állni hagyjuk. Leszűrjük, és amikor már csak langyos, mézet, citromlevet teszünk bele, és azonnal fogyasztjuk. Almaíze van, nem fogjátok érezni a hagymát. Ha kicsiknek főzitek, nem is kell ragozni, miből készül, nagyon finom!
2.) Másik verzió: Simán megfőzzük a hagymahéjakat-húsokat 1-2 perc alatt, és szintén 10 percig állni hagyni, majd ízesítjük.

Remélem, mindenki egészségben élvezi az első őszi vagy utolsó indián nyári? napsugarakat! Ha megfáztatok, próbáljátok ki ezt a teát - többet ér, mint bármilyen orvosság! 

A héten még mindenképpen jelentkezem a Főispánné remekével! Addig kezdjetek el diót gyűjteni, mert mostanában sok diós sütit fogunk készíteni... :-))))

10 megjegyzés:

  1. A lánykáid csodaszépek, a Dorka arcán jóság és szelídség. A 2 gyermek mellett még van időd manikűrre is, gratula :-)

    VálaszTörlés
  2. Aranyos vagy, Ildi, igazán, köszönöm szépen a lányok nevében is! :-) A titok neve: gél-lakk, ami nem pattogzik le. Gondolom, egy férfi találhatta fel, annak érdekében, hogy a nők gondtalanul tudjanak mosogatni egész hónapban. :DDD

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek a lányok! Iza csupa báj.:)))
    Mi is ősziesre váltottunk, ajtódíszt makkból és néhány gesztenyéből csináltunk..vesszőkoszorúra ragasztópisztollyal ragasztgattuk föl a makkokat..na és beindult a Gesztenye Guszti gyártás is ezerrel.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Hú, a gesztenyeszedés nekünk még hátravan, hétvégére tervezek valami piknikkel egybekötött kirándulást. Dorka imádja a gesztenyéket, de itt felénk egy gesztenyefa sincs, szóval muszáj lesz valami lelőhelyet keresnünk. A ragasztópisztoly okos ötlet, nekem is van, de nem jutott eszembe, rég használtam. Mivel fúrjátok ki a gesztenyéket? Hogy van a Picúrka? És te? Minden rendben, remélem! Puszi!

      Törlés
    2. Én a csavarhúzó készlet talán második legvékonyabb csavarhúzójával fúrom ki, abba pont szépen, szorosan illeszkedik a hurkapálca. A gesztenyéket nálunk már lassan én imádom a legjobban, és nem Dávid.:))
      Köszönjük, mi jól vagyunk. A pocaklakó egyre aktívabb, és egyre kevesebb helye van.:)) Puszi!

      Törlés
    3. Csavarhúzóval? Ez nem jutott volna eszembe. Fúrógépben gondolkodtam...:-))) Girlandot szeretnénk Dorkával készíteni, gesztenyéből és makkokból, esetleg fagolyókkal és filc levelekkel. Minden mást simán kilyukasztunk, de a gesztenyét? OK, megnézem, milyen szerszámaink vannak itthon.
      Hányadik hétben jártok? Dávid várja már a tesót? Írok mindjárt a másikra is.

      Törlés
  4. Gyönyörűek ezek a lányok!:)))

    VálaszTörlés
  5. Imádom a Blogodat, gyönyörű a családod!Fantasztikus programokat találsz ki a Csajoknak.Tök jó lett az ajtódísz. Hogy egy kicsit megnyúlt? Kit érdekel, így egyedi:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bea, köszönöm, ezt igazán jól esik olvasni. :-))) Szerintem is egyedi az ajtódísz, és éppen attól szép, hogy nem tökéletes, hiszen mi készítettük! :-) Puszi!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...