"Béke az érkezőknek, áldás a távozóknak!"

2012. november 20., kedd

Hamarosan... Összetört Glóriák I. rész

Édesek vagytok... olyan sok levelet kaptam az elmúlt órákban tőletek, amelyekben azt kérdezitek, milyen a könyvborító, miről szól a regény, hány oldalas, hol lehet kapni és egyebek. Mivel még 3 napot várnunk kell a nyomdára és a honlapra, arra gondoltam, néhány apró részletet megosztok veletek, mintegy előzetesként, aztán "élő adásban" közvetítem a továbbiakban az eseményeket, jó? 


Ezúttal is köszönöm az e-maileket és a kedvességeteket, amellyel életem első regénye iránt viseltettek, nagyon jó érzés ez nekem, és roppant megtisztelő, hiszen még nem is olvastátok, és máris szeretitek a történetemet. S hogy miről mesélek benne? Nos, megsúgok egy titkot: nem én mesélek, hanem a főhősöm, Sophiel. 
Ez a vágójeles borító. A valóságban nem csillagok lesznek a lány
hajában, hanem arany fólia
A történetről...

Sophiel fiatal angyal lány (őt láthatjátok a könyv borítóján), aki glóriáját és szárnyait maga mögött hagyva, több száz angyaltársával egyetemben alászáll a Földre, hogy teljesítse a küldetését. Mindannyian az elveszett lelkeket keresik, amelyek századok óta nem térnek haza, a túlvilágra... ám senki sem tudja, hogy, hol tűnnek el, és mi akadályozza őket a "megboldogulásban".
Sophiel tele van hittel és bátorsággal, amikor serege összecsap a Földet uraló Sötét Angyalokkal, és nem is sejti, hogy váratlanul milyen sok emberi érzés tör majd rá: megtapasztalja ugyanis a fájdalom érzését, és pillanatok alatt megismeri a félelmet, akárcsak a hideget, a sötétséget, az esőt és a kétségbeesést. Megannyi emberi tulajdonságot, amelyek talán számunkra hétköznapinak tűnnek, egy angyalnak azonban mind ismeretlenek.
A lány rögtön, az első összecsapás alkalmával az ellenség leghatalmasabb vezérével kerül szembe, aki sajátos nézeteket vall a jó és rossz fogalmáról. Elijah, a Sötét Angyal a halandók szemében az "ostoros igazságosztó",
akinek nyolcágú, fehéren izzó, nagy lánggal égő korbácsát az akarata irányítja, és aki nem az irgalmasságáról és az együttérzéséről híres, pláne, ha lázadókról van szó.
Talán a Sors játéka, hogy találkoznak, talán eleve így volt elrendelve? A választ senki sem tudja, ám egy biztos: a lány idelent egyre emberibbé válik, ahogy barátokra lel, és a szívét megérinti a nem véletlenül szentnek nevezett szerelem, amely alapjaiban rengeti meg Sophiel hitét és világnézetét. De lehet-e bűn a szerelem? Ki dönti el, hogy mi a jó és mi a helytelen?
Sophiel kalandos útja során bepillantást nyerhetünk a Mennyek országába, és megismerhetjük az ott élő angyalokat, de látogatást tehetünk az Erdőlakók varázslatos mesevilágába is. A fák tetején, kerek házacskákban élő manók a lányhoz hasonlóan halhatatlanok, akárcsak a velük együtt élő, virágokban lakó parányi tündérek, a rengeteg őrzői. Nem titok, hogy e bájos és legendásan udvarias lényekben a szőke angyal igazi barátokra lel, akik ettől kezdve az élete részévé válnak, akárcsak égi társai.
A történet folyamatos lüktetése gondoskodik arról, hogy az Olvasó egy percig se unatkozzon: látomások, idegen entitások, misztikus helyek, szerelem, ármány, gyász, kosztümös bálok, és vérfürdők gondoskodnak arról, hogy aki egyszer a kezébe vette a könyvet, kíváncsi legyen minden oldal után, vajon mi történt a benne élő szereplőkkel? 

Záró gondolatként azt mondhatnám, hogy az Összetört Glóriák című sorozatom első része nem is regény, sokkal inkább egy film, amit Te is látni fogsz a sorok között, ha olvasni kezded... 


Külön érdekessége a történetnek, hogy időközben elkészült a 2. kötet
, amelyben ismét a szerelem és a hit a központi téma, ám megismerhetjük az egyes szereplők múltját is: visszautazhatunk az ókori perzsa birodalomba Cyrus király udvarába csakúgy, mint a normannok varázslatos földjére, ahol a gazdag kultúrával és erős istenhittel megáldott vikingek éltek, és részesei lehetünk Sophiel második küldetésének is, amelyről hamarosan részletesen is beszámolok nektek! :-)
(A második köteten jelenleg az utómunkák zajlanak, a várható megjelenésének dátuma: 2013. febr. 1. )

Remélem, mindenkit sikerült felcsigáznom, és velünk örültök az első kötet megszületésének!

A Facebookon az imént készítettem egy írói oldalt, ahol a jövőben a regényekkel (mert sok lesz...:-)) kapcsolatos infókat, érdekességeket olvashatják az oda látogatók.
Facebook oldalam, A.O. Esther néven >>>


Hamarosan közzéteszem az új honlapom linkjét is!

Köszönöm az érdeklődést és a kedvességeteket!
Őszintén bízom benne, hogy a könyvem olvasása legalább akkora örömöt fog okozni Nektek, mint amekkorát nekem a megírása jelentett! Remélem, szeretni fogjátok Sophielt, sőt a Sötét Angyalokat is, és ha eddig nem hittetek az angyalok létezésében, előbb-utóbb hinni kezdtek...


12 megjegyzés:

  1. Gratulálok, angyalok, hát mást nem is vártam tőled :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a vicc, hogy vámpír rajongó vagyok, de amikor elkezdtem írni, az angyalok keltek életre a soraim között. :-)

      Törlés
    2. http://www.3angelstube.com/video/3477/the-trouble-with-twilight

      Törlés
  2. Nah, a következő kérdésem az lett volna, hogy milyen néven írsz..:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A.O.Esther néven írok. Tudom, "helyesen" illett volna megfordítani a nevemet, ahogy a külföldiek használják, de ezt Ádám találta ki, és nekem nagyon megtetszett. Rejtő Jenő többek között P. Howard néven írt, és megszerette a világ. Remélem, engem is meg fognak szeretni az emberek - szerte a világon. :-)

      Törlés
  3. Szerintem már most elkönyvelhetjük sikerkönyvnek! Hamarosan kopognak az ajtódon, hogy filmet csináljanak belőle :)
    És úgy látom a te angyalod is rendesen munkálkodik fölötted :)
    Puszi Maca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Maca, a Próféta szóljon belőled! :-))) Az angyalaim nagyon szorgalmasak és roppant elnézőek velem. Ádám szerint szeretik a könyvemet...igaza lehet, én is úgy érzem. Tudod, mindig kapok visszajelzéseket, elgondolkodtató üzeneteket. Aznap, amikor befejeztem a könyvet, valami vizsgálatra mentünk a gyerekekkel. Hideg volt, sapka nélkül fagyoskodtam az utcán, amíg Ádám a parkoló óránál dobálta be az aprót. Ősz illat volt, tudod, az a tipikus füstös illat, még jeges orral is érezni lehetett. A gyerekek nézelődtek (Bián nincs annyi autó, ember meg villamos, mint Bp-en), én pedig azon tanakodtam, hogy vajon az angyalok mit szólnak a könyvemhez? Tetszik nekik? Nem sértő számukra, hogy némelyikükből negatív (de nagyon szerethető) szereplőt varázsoltam? Nem néznek-e rosszallóan rám azért, mert emberi gúnyát húztam rájuk és kardot adtam a kezükbe? Gondolatban messze jártam, nem is láttam a körülöttem zajló eseményeket, csak a babakocsit és Dorka kezét szorongattam... amikor hirtelen valami meleget éreztem a hátamon. Valaki a kabátomra tette a tenyerét, mintha megsimított volna. Felkaptam a fejem, és egy idős néni haladt el mellettem. Mosolygott rám, mintha ismerne, de nem szólt semmit. A szeme ragyogott, és szebb volt, mint bármelyik húszéves, pedig lehetett vagy nyolcvan. Tudod miért volt annyira szép? Azért, mert a lelke átragyogott az arcán. Csak néztem utána bambán, ahogy elsétált mellettem, és akkor vettem észre, hogy a kezében egy papírtáska lóg, amelyre az volt írva: Angels. :-)

      Törlés
    2. Kedves Mirza, ilyen élményem nekem is volt, egy hajléktalan figura sétált el mellettem egy csodás napfényes májusi délutánon, és a pólója hátáról nagy betűkkel "kiabált", hogy " I am Angel" azt hittem rosszul létok, mert épp rajtuk gondolkodtam :D azóta tudatosabban figyelem a környezetem ;)
      Szívből gratulálok a könyvedhez, és nagyon sok sikert kívánok az írói munkásságodhoz, ez az én álmom is de nekem még nem jött el az ideje....

      Törlés
  4. Drága Mirza! csak a legjobbakat kivánom Neked!Egy dedikált példányra én is nagyon vágyom,majd az Angyalok megoldják hogyan:-) Szivböl ölellek Manoka

    VálaszTörlés
  5. mikor jelenik meg az 5.? alig várom :):):) <3<3<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Eszter, 2014 nyarára tervezzük az 5. rész kiadását. Előtte, tavasszal egy sci-fi regénnyel jelentkezünk. :-) Szeretettel: Eszter

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...