"Béke az érkezőknek, áldás a távozóknak!"

2012. június 13., szerda

Currys pulykatokány rizzsel

Amikor megismertem Ádámot, utálta a rizst. Azt mondta, vízízű, utálatos étel. Mire én, hogy ne vicceljen már, hiszen nekem ez a kedvencem, épp csak, hogy nem lettem kínai. :-) Aztán fogtam magam, és elszánt reklám-kampányba kezdtem: elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad megkedveltetem Ádámmal a rizst, hogy aztán öreg korunkig együtt rághassuk édesen és sósan. :-))))

Currys pulykatokány rizzsel, avagy a napsárga rizseshús

Nem titok, hogy az első próbálkozásaim kudarcot vallottak: vagy kőkemény volt ugyanis a rizsem, vagy ragacsosan szétfőtt, sőt, nem egyszer leégettem a fazék aljára. Ádám pedig minden egyes alkalommal magában hümmögött, és bár nem értettem, szó szerint mit mond, a pillantásában minduntalan benne volt, hogy ő bizony megmondta, hogy a rizs utálatos dolog... :D Persze, ez nem szegte kedvemet, sőt... ettől kezdve vált csak igazán kihívássá a rizsfőzés! :DDD
Teltek múltak a hetek, és mint a legtöbb kezdő háziasszony, én is megismerkedtem Uncle Bens-el, és a zacskós rizs, mint a XXI. század modern vívmánya új dimenziókat nyitott ki előttem. Rá volt írva ugyanis a dobozra, hogy az előfőzött rizzsel teli zacskókat hány percig kell főzni, és ettől kezdve rizs-guruvá váltam.:-))) Erőlevesben főztem ki minden alkalommal a zacsikat, és amikor elkészült a finom rizs, még picit megfűszereztem, vagy zöldborsóval, kukoricával, bébirépával dúsítottam, és Ádám jóízűen bekanalazta mindet...
Sikerem fogadtatása szerényen szólva is vegyes volt, mivel néhány olvasótól jól kikaptam, hogy milyen szánalmas vagyok én és a zacskós rizsem, míg mások (nyilván a hozzám hasonló zacskós rizsesek és a kedves szimpatizánsok) megvédtek - emlékszem, rém nagy vita keveredett, de nem bántam, vicces volt nagyon. :-)))
Aztán egyszer a tévében láttam egy főző műsorban, hogyan készül a tökéletes rizsköret. Először is, a legjobb minőségű rizst kell megvennünk, ez alap. (A jázmin rizs szerintem a legjobb, de az aldis narancssárga dobozos is nagyon jó.) A titok nyitja az, hogy mielőtt megfőzzük, kevés olajon picit meg kell pirítani, majd erőlevessel (nem sós vízzel) kell felönteni, és puhára főzni, végül ismét egy picit átpirítani, hogy ne legyen ragacsos. (125 grammhoz 350 ml vizet számolok 2 főre.)
Ja, és ha Ádámot egyszer megkérdezitek, szereti-e a rizst, ne lepődjetek meg, ha azt mondja majd, ez az egyik kedvence.... :-))) 

Nos, azt hiszem, itt az ideje, hogy mielőtt főzni kezdenénk, zenéljünk egyet! Mai ajánlatom: The Band Perry: If I Die Young (reméljük, az együttes tagjai azért nem halnak meg fiatalon, mert nagyon jó zenét játszanak) :-))


Visszatérve a rizsre. Ezúttal egy olyan receptet szeretnék mutatni, ami remek hétköznapi SOS étel lehet sietős anyukáknak, időhiányos barátnőknek, lányoknak, asszonyoknak, és mindazoknak, akik szereti a curryt és a sárga színt. Tudtátok, hogy az ember minden nap ösztönösen olyan színekkel veszi körül magát, amelyekből "hiánya van", legyen az egy ruhadarab, egy önkéntelenül választott üdítő vagy egy gyümölcs, a zöldséges standról. OK, gondolom, ez sokak számára furán hangzik, pedig így igaz. A színek ugyanis hatnak ránk, testünkre-lelkünkre egyaránt. Színek építik fel az energiacsakráinkat és a minket körülvevő aurát is. Nektek milyen színre vágyik ma a lelketek? >>>
Nekem - úgy tűnik -, a sárga melege és vidámsága hiányzott, minek után Dorka betegsége miatt se éjjelem, se nappalom nem volt a hétvégén, így hát még az ebédünket is "besárgítottam" - de azt kell, hogy mondjam: hatott, mert sokkal jobban lettem....:-))))

"A sárga a Nap, az életenergia és a vidámság színe. Kedvelői általában mozgékonyak, szeretnek utazni, ismerkedni, beszélgetni, új élményekkel gazdagodni. Aki előszeretettel visel sárgát, többnyire tesz a világ "szürke" dolgaira, és hangulatát nem hagyja befolyásolni a hétköznapok terhei által. Amennyiben a sárgát választotta, valószínűleg plussz energiára, valamilyen szórakoztató programra van szüksége, még akkor is, ha az időjárás vagy a hangulata nem ezt diktálná. Mozi, színház, egy erdei kirándulás, szaunázással egybekötött úszás egyaránt remek időtöltés lehet, csak jó társaságot kell választani." (decens.hu)

Currys pulykatokány rizzsel

Hozzávalók: 50 dkg pulykatokány, víz, 1 házias erőleves kocka, curry, kurkuma, őrölt bors, 25 dkg rizs, 7 dl erőleves
Elkészítés:
1.) A rizst 1 tk olívaolajon picit megpirítjuk, majd 7 dl erőlevesben puhára főzzük, és ha már minden folyadékot magába szívott a rizsünk, picit megpirítjuk.
2.) A húst megmossuk, tiszta vízben felforraljuk, a keletkezett habot leöntjük, a húst átöblítjük. Eztán egy teflonba tesszük, kevés olajon picit megpirítjuk, majd fél liter erőlevessel felöntjük, borssal, curryvel és kurkumával fűszerezzük, és puhára főzzük. Ekkorra kb. el is párolog szinte az összes víz a hús mellől. Összekeverjük a főtt rizzsel, és ha nem elég sárga az étel, még egy kis kurkumát adunk hozzá. Azonnal tálaljuk.

Ugye, milyen szép színe lett?
A húst hagymán is megpiríthatjuk, én direkt nem tettem bele,
mert Ádám így "rendelte" meg, de úgy is rém finom lehet!
Dorka nevében szeretném megköszönni a sok jó kívánságot, amit az elmúlt napokban küldtetek, és mivel a hétvége óta eltelt 2 láztalan napunk, holnap mehetünk az oviba, ami már csak azért is nagy dolog, mert pénteken lehet ott a Pici utoljára a nyári szünet előtt, és már nagyon hiányzik neki a csoportja meg az óvónénik. S bár most épp esős napokat élünk, felteszek néhány napsütötte-buborék-kergetős képet azoknak, akik nem rajonganak úgy az esőkért és a viharokért, mint én. :-)

Dorka buborékokat kerget :-)
A kép csalóka. A mi gyerekünk nem tud repülni, csak úgy tűnik... :DDD
Egy remek játék. Az én időmben, kb. '84-ben ezt úgy hívták: Hipi-hopi
Remek szerkezet, igaz, majdnem infarktot kaptam a 10 perces bemutatóm után,
amikor azt ecseteltem Dorkának, hogy Brigivel anno mi ezt hogy használtuk.
Nos, kinek volt ilyen Hipi-Hopija?
Szenzációs szerkezet, és mindössze 690 Ft-ba kerül, ráadásul a mi lábunkra is jó. :DDD
Most pedig, meséljetek ti is, kérlek! Milyen rizst főztök, és milyen technikával? Mivel fűszerezitek? Melyik a legszínesebb ételetek, amit rendszeresen elkészítetek, és melyik a kedvenc színetek, amitől mindig jó kedvetek lesz? Az enyém a lila és minden árnyalata. Kiskorom óta ehhez a színhez vonzódom, és a rózsaszínhez, valamint a piroshoz, sőt ezek minden variációjához.
No, és mi a helyzet a Hipi-Hopival? Csak volt nektek is... ???

18 megjegyzés:

  1. Én a rizsben csak azt figyelem, hogy "A" rizs legyen. Az arányokat bögrével mérem. Kevés olajat öntök az edénybe, és a víz mindig duplaannyi, mint a rizs. Tehát egy bögre rizshez, két bögre víz..stb.
    A rizset addig pirítom teljes lángon az olajon, amíg ki nem fehérednek a szemek, ezután öntöm fel a dupla mennyiségű vízzel/csirkehúslével. Utána beleteszem a fűszereket, én kurkumát szoktam hozzá tenni és némi delikátot. Ekkor még egyszer átkavarom, leveszem a gázt teljesen takarékra, és lefedem az edényt. Hagyom, hogy elfőjjön a leve. Elzárom a gázt, várok vele még kb negyed órát, hogy az edényben maradt folyadékot még magába szívhassa, aztán villával vagy kínai pálcikával néhányszor átkavarom lazán, olyan 10 percenként, hogy kigőzölődjenek a szemek. A keverések között az edény lefedve marad. És így lesz pergős a rizs.
    Ezt nekem egy szakács tanította, olyan 11-12 éve. Addig én is utáltam a rizset, mert az anyué is mindig olyan ragacsos és ízetlen volt.

    A kedvenc színem nekem a lila, a piros, a rózsaszín, viszont, ha nagyon nyugis vagyok, akkor mindig fehér ruhákat veszek föl.
    Ezzel a hipihopival hogy kell játszani? ÉS honnan lehet venni? Én még sosem hallottam erről...:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én dekázok, 250 gramm rizs, 7 dl víz, kb. ennyit főzök hétvégente 6 személyre. Bögrével még nem mértem, de majd kipróbálom úgy is.
      Hűű, tudsz kínai pálcikával enni? Gondolom, azért van otthon.
      Nekem is ezek a kedvenc színeim, de feketét is szívesen hordok.
      A hipihopi kerek részét a bokádra kell húzni, és úgy kell ugrálni, hogy a zsinór és a végén a labda feszesen pörögjön a lábad körül, így a másik lábaddal mindig át kell ugrani a zsinórt, amikor az megtesz egy kört. Kicsit, mintha szteppelne az ember, olyan. :-) A kikben vettem, assszem 590 ft-ért, nem volt drága.

      Törlés
  2. Kedves Mirza!
    Rizsfőzési tudományom valahogy úgy indult ahogy a tied, aztán jött drága anyósom és tőle megtenultam a piritás utáni rizsfőzést. Arány és technika, mint az előttem szólóé, annyi kiegészítéssel, hogy én sima vízzel öntöm fel, majd teszek bele egy nagy kanál Vegamix-t (sótlan szárított zöldség) majd néhány gerezd fokhagymát, párom imádja, pici tengerisót és addig főzöm, amíg már alig látszik alatta a víz. Ekkor lezárás után a fedővel együtt lekötöm egy kendővel, kiszuperált pelenka nálam a nyerő, és az alatt hagyom a végső állag eléréséig. tálalás előtt villával különválasztom a szemeket. Ha zöldség is kerül bele, akkor mielőtt a vizet ráönteném néhány keverésig piritom a zöldséget a rizzsel, majd, mint fent folytatom.

    A színeim: Nyáron előszeretettel hordok fehéret, valami színes kiegészítővel lehet blúz, póló, de egy sál, vagy lánc is megfelel. Tudom erősít, és nem kellene hordanom annyit, de mit tegyek ha szeretem. Amúgy a narancs, barna és a zöld hármas a kedvenc színem, ezeket variálom. Persze van más színü ruhám is de a hármas mindig felvidít :)

    Örülök, hogy Dorka jobban van!
    Mi volt a szülinapi nagy ebéd? Vagy az csak hétvégén lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Maca, ezt a vegamixet nem ismerem, de biztos jó lehet. Hol veszed? Fokhagymát sem szoktam belefőzni, de biztos jó íze lesz tőle, ezt kipróbálom legközelebb, köszi az ötletet! :-) Mi is nagy hagyma rajongók vagyunk, de a fokhagyma különösen nagy kedvenc. Érdekes, anyukám is mindig becsavarta régen a fazekat egy konyharuhával, sosem értettem, hogy ez mire jó? Jobban megduzzadnak a rizsszemek? Én csak simán lefedem, az nem elég? A fehér a tökéletesség színe. :-) Az arannyal együtt az Isten-hithez, tiszta lélekhez társítják. Én is imádom a fehéret, és igen, főleg nyáron, noha én sem vagyok benne vékonyabb. :-)))
      A narancs az életvidám emberek színe, a föld az otthon biztonságáé, a zöld pedig a gyógyító energiával rendelkezőké. A szüleim szeretik nagyon a zöldet és a barnát. Szép színeket szeretsz, igazán.
      Dorka ma volt először oviban, és úgy jött haza, hogy ömlött megint az orra... most alszik, remélem, csak egy kis visszaesés, mert 2 nap és bezár az ovi, pénteken lesz az ovi-buli, ahol valami kis ló is lesz, nagyon be van már zsongva.
      A szülinapi ebéd hétvégén lesz, mert tudod, mindig a szüleinkkel együtt ünnepelünk. Tegnap étteremben potyáztunk, isteni volt, még mosogatnom sem kellett. :-) Göngyölt pulykát tervezek sütni, talán spenótosat, vagy valami zölddel töltöttet, gyümölcslevest, és egy olyan tortát, amiben nincs tejes-tejszínes krém és csoki...fel van adva a lecke, de Ádámnak valami epegörcs-félesége volt a múlt héten, és a doki azt mondta, ne egyen zsírosat, csokisat, tejszíneset, tejeset... másból pedig hogy lehet tortát sütni??? :-))) De addig még van 2 nap, nyomozok...

      Törlés
    2. Szia Mirza! A vegamix boipont termék és minden nagyobb láncba, sőt a multiknál is kapható, a bio részlegen. Nagyon szeretem, mióta van, nem használok sós változatokat, te is megkedveled meglátod, főleg, hogy szereted a természetes dolgokat.
      A rizs lekötése, azért jó, mert minden gőz bent marad, és tovább marad meleg, így minden nedvesség felszívódik, és finom puha pergős tőle a rizs.
      Dorka cicának és Ádámnak is jobbulást kívánok! Nem lehet, hogy sok tejterméket evett mostanában! Vagy lehet a pudingos tortából evett sokat, az árthatott meg :))) Viccet félre téve, felnőtteknél a túl sok tejtermék okozhat ilyen tüneteket, ilyenkor, csak a friss tartósító nélkülieket ajánlják!

      Törlés
    3. Jaj, elfelejtettem! Köszönöm a színelmelétet, teljesen igaz rám!

      Törlés
    4. Szia Maca, megnézem ezt a vegamixet, köszi, hogy megírtad, hol találom! Értem, szóval a gőz miatt kell a rongy, kipróbálom! Elég sűrűn főzök rizst, mert nagyon szeretem, hátha így még jobb lesz.
      Köszönjük a kedvességed, Dorka már jobban van, egy picit folyik ugyan még az orra, de nem vészesen. De, sok tejterméket evett, utána lett rosszul. De csak ő, senki más, szóval nem az én főztöm volt az oka. :-)))
      Azt mondták, érzékeny lehet az epéje a zsírosabb tejtermékekre, mint tejszín, tejföl. Látod, ráhibáztál! :-)

      Törlés
  3. Ugyanúgy főzöm a rizst, mint Te, de teszek még hozzá egy kicsi megtisztított vöröshagymát. Így akkor is finom lesz, ha nincs húsleves vagy leveskocka itthon. A következő fokozat a rizottó, azt meg Jamie Oliver után szabadon főzöm.
    Valahol olvastam, hogy mielőtt teljesen megpuhulna a rizs, leveszik a tűzről, jól bebugyolálják (takaró stb) és hagyják 10 percig állni. Állítólag nagyon finom,,de nekem még nem volt türelmem hozzá.
    A legszínesebb ételem a toszkán zölségleves , a ribollita.

    http://csicseriborsobablencse.blogspot.be/2008/11/vkfxx-ribbolita-avagy-toszkn-zldsgleves.html

    A színem pedig a zöld.
    Dorka nagyon helyes a képeken. Ez a ruha annyira illik hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hagyma remek ötlet! :-) Attól minden étel csak jobb lehet, ez igaz. Anyám is mindig bebugyolálta a rizst, én viszont még soha. Rizottót talán még nem is csináltam. Van jó recepted? Nagyon szép a levesed, és a blogod is. Találtam egy kókuszos-csokis kalácsot, hát az valami eszméletlen szép! No, és az a virág-briós... hát jó sok mindent ki kell próbálnom tőled, de ahogy nézem, rögtön 4 évre kell visszamennem, hogy az elejétől lássak mindent. :-) A gyerekeidről is van fent kép? Nagyon szép a másik blogod is, egyből a gofrira kattintottam...csorog a nyálam. :-) Vennem kell egy gofrisütőt. :DD Szóval gratulálok az oldalaidhoz, nagyon szépek és szórakoztatóak, feliratkozom!

      Törlés
  4. Kedves Ádám!!

    Én csak ma jutottam ide, de én is szívből kivánok neked nagyon boldog születésnapot!

    "Nem kívánok egyéb átkot, egyél meg egy hekto mákot.
    Minden nap csak 1-1 szemet, addíg élj míg meg nem eszed!"

    Szeretettel Emőke

    Drága Mirza!

    A rizs az nálunk is sokáig mumus volt. Nekem is vgy kemény maradt, vagy teljesen pépesre ment. Aztán csak belejöttem én is! :)
    Pici hagymát dinsztelek, ezen futtatom meg a rizst. Egy rész rizs, két rész víz, só vagy vegeta, és lefedem én is, sőt be is bugyolálom. Azóta peregnek a szemek:) Az anyai dédnagymamám tudott isteni rizst késziteni, ma is emlékszem rá. 16 éves voltam mikor meghalt, igy nem tanultam meg tőle a titkot, amit mostmár nagyon bánok. Azt tudom, hogy ő mindig a sparhelten csinálta, és egy kis pirospaprikát is tett bele, mert nem szerette fehéren. Mindig azt mondta, hogy igy olyan mint a hótt ember fe...ke. Szóval az övé piros rizs volt, de valami mennyei. Unokatesómmal ha ott nyaraltunk, akkor nem is a husi kellett csak az isteni rizs.
    Dorka cicának jobbulást!!!!!!!! Mennek a gyógypuszik!!

    Emőke

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ziperid, Emőke!
      Köszönöm a jókívánságod, találó, ugyanis mostanság nem vagyok túl jóban a mákkal. Ezért felkészülök a következő évezredre is, csak legyen igazad! Ádám

      Törlés
  5. Emőke, piros rizst még sosem csináltam, de istenien hangzik!! A dédid tudott valamit, ezt a hétvégén kipróbálom. Imádom a színes ételeket, és ez biztos nagyon finom is.
    No,és látom, te is bebugyolálod a rizst. Anyukám is. Akkor lassan muszáj lesz nekem is erre rászoknom, mert így biztos jobb lesz... igaz?
    Dorka nevében is köszönöm a kedvességed - szegénykém, épp alszik, az oviból megint taknyosan jött haza...
    Ádámnak nagyon édeset írtál, még dolgozik, de beolvastam neki a tfonba, és el volt ragadtatva. :-)) Köszönjük szépen!

    VálaszTörlés
  6. Mirza drága!
    A lényeget még nem is írtam! Elkészitettem az élesztőpástétomot!!! A fiúk is teljesen odavoltak érte!4 A férjem este még azt evett utóvacsorának este 11-kor :)
    Csak azt láttam, hogy bekucorodik az ágyba egy tálcával, rajta kenyér, erőspaprika , paradicsom, és a pástétom! Azt hitte nem veszem észre, hogy az ágyban garázdálkodott :):)
    A vőmnek is csomagoltam. Érdekes, hogy egyik fiú sem húzta a száját mikor elmondtam, hogy miből készült, inkább kiváncsian várták, hogy milyen! Annyit változtattam rajta, hogy karikáztam nagyon vékonyra újhagyma szárat, és ezt is beletettem.Merthogy volt itthon, és gondoltam elhasználom. Na mit mondjak, mennyei lett, és szép is a vékony zöld karikák sejlettek benne...
    Na ma jött a nagymamám aki 79 éves, de hála Istennek fürge még mint a nyúl! Megkináltam és elmondtam neki, hogy mi ez. Képzeld ő sem ismerte , pedig ő már élt a háborúban. Nagyon izlett neki is, úgyhogy csomagoltam neki is. Előbb pedig telefonált, hogy a szomszéd néni (a barátnője) is kéri a receptet!!! Majd ő is továbbadja. Szóval a győri nyugdíjas otthonba is megy kézről kézre a recepted!!!
    Azért ez már valami ugye???? :):):)
    Hála neked!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÓÓóó, de örülök! :-)) No, látod, ilyeneket szeretek hallani, ezért érdemes blogot írnom. Nekem az igazi siker ugyanis a ti sikeretek, ez jelenti azt, hogy jó az, amit csinálok. :-)
      Nálunk is nagyon hamar elfogyott az élesztőpástétom, még a tesóm is tömte magába, és közben teli szájjal hümmögött, hogy húezmilyenfinom...:D
      Ha belegondolsz, hívhatnánk tojáspástétomnak, hiszen élesztő végülis úgy van benne, mint mondjuk a kenyérben és azt sem élesztős kenyérnek hívjuk.
      Az újhagyma karikák nagyon finomak lehettek benne, majd én is kipróbálom! Én savanyú uborkával szeretem a legjobban, de a többiek pl. paradicsommal eszik. Nah, lehet, holnap csinálok egy újabb adagot, bár csirkemell pástétomra készültem...
      A nagymamád édes lehet! Boldog vagyok, hogy neki is ízlett, nagyon ügyes vagy! Imádom a nyugdíjasokat, szóval most duplán örülök, hogy hozzájuk is eljutott a nagymamám pástétoma. Látod, ezekért a pillanatokért érdemes blogot írnom, mert ha ilyesmiről hallok, örül a lelkem...:-) Köszönöm, hogy megírtad!

      Törlés
    2. Mirza drága!!

      Ez a legkevesebb!! Gondoltam arra is hogy lefotózom, bár diszitésben nem vagyok valami jó, de mire mindez eljutott a tudatomig, adigra szétosztogattam, illetve megettük, szóval nem volt mit lekapni :):)

      Na de majd legközelebb!!

      Törlés
  7. Szia Mirza!

    Rizs ügyben sajnos én semmi kézzelfoghatót nem tudok írni, mivel elég sokat kell még tanulnom ahhoz, hogy az előttem szólókhoz mérten finom rizst főzzek. Egyelőre még én is a zacskós megoldásnál tartok, de mentségemre szóljon, folyamatosan tanulok finomabbnál finomabb új ételeket, desszerteket, így lassan a finom rizsköretek is majdcsak sorra kerülnek. Így olvasva nem is tűnik bonyolultnak, a sok hozzászóló receptjei is hasznosak lehetnek hozzám hasonló kezdő konyhatündéreknek. A lényeg, hogy szeressünk főzni. :)))

    A kedvenc színeim jelenleg a lila- rózsaszín- fehér. Nem volt ez mindig így. Gyerekkoromban csak a kéket szerettem, nem is értem miért...
    Ha már itt tartok, a hipi-hopi játékot ismerem, a '80-as években tapostam én is a gyerekkorom java részét, nekem is volt, igaz a tiétek már egy modernebb darab, nekem még csupa műanyagból volt, a labda és a zsinór része is, de épp úgy szerettem vele "kifulladni", mint ti. :)
    Torta téren a javaslatom diótorta, egyszer gyomorrontáskor kellett a születésnapomat ünnepeljük, és diótortát kaptam, mivel állítólag az tejmentes volt (bár cukrászdafüggő).

    Puszi: Jasmin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jasmin, így van, lényeg: a lelkesedés. Én a zacskós rizst is imádtam, ma már kényelmi okok miatt nem főzök csak zacsisat, mert egyszerűbb a teflonban megpirítanom a jól bevált mennyiséget, és a szokott módon fűszerezni. És bizonyos dolgokban én is teljesen kezdő vagyok... például a mai napig nem tudok felfújtakat sütni, az aszpikkal sem bánok valami ügyesen, és a borsodóm maga, a horror. :DDD
      A lila a spiritualitás és a lelki mélység színe. Vonzódsz az ezoterikus dolgokhoz? A megmagyarázhatatlanhoz? A rózsaszín a szeretet színe, én is nagyon szeretem. Szerelmes vagy? Egyszer Ádámmal voltunk aurafotózáson, és képzeld, mindkettőnk aurája szép rózsaszín volt (persze más színekkel tarkítva, de túlnyomó részében rózsaszínes volt). Mondta is a pasi, aki fotózott, hogy látszik, mennyire odavagyunk egymásért. Majd megkeresem a fotót, és beteszem valamelyik következő részbe, tök jó. A kék a kommunikáció színe, gyakran az ikrek és a halak jegyű emberek szeretik. De tudod, a színek összefüggnek az energiacsakrákkal is, így az ember sokszor ösztönösen olyan színt választ, amire szüksége van, pl. elhúzódó betegségeknél. A kék szín a torokcsakrához tartozik, lehet, ott volt akkoriban szükséged egy kis megerősítésre. :-)
      Nekem is olyan labdás hipihopim volt, mint a tiéd, és amúgy szerintem az volt a jobb darab. Ebben béna, hogy a bokára rögzíthető rész merev, és az a golyó meg nagyon durva, okosabb volt a sima labda. De remek játék, nem?
      A diótorta jól hangzik! És milyen volt a krém? Vajas-diós? Egyenlőre piskótás gyümölcsös tortánál tartok, de tej nélkül nem tudom, milyen krémet lehet csinálni.

      Törlés
  8. Szia Mirza!

    Érdekes dolgokat írtál a színekkel kapcsolatban. Vannak párhuzamok benne: pl. jól eltaláltad, hogy a kék = torokcsakra milyen összefüggésben állhat egymással. Valóban, gyerekkoromban elég beteges voltam, főleg, vagyis csak kizárólag felső légúti betegségeim voltak, szinte állandóan. Évente akár 8-10x is, durva volt, emlékeim is vannak róla, milyen vacakul voltam sokáig. A kis Dorka jól bírja, hogy még segíteni is tud neked, én csak feküdni bírtam. Aztán ahogy felnőttem, egyre jobb lett, ma már csak alkalmanként, évente max. 2x szedek össze valamit, azt is a munkahelyen, gyerekek között. Gyilkos kórságokat tudnak néha terjeszteni....:))))) (persze ők hamarabb helyrejönnek :)))
    A hipi-hopi máig megvan, jól bedobozolva, jó lesz majd a saját gyerekeimnek célból. :D
    Egyébként rák a csillagjegyem, ezt csak megjegyzem, alapvetően romantikus, érzékeny beállítottságú vagyok.

    A torta vajas-diós volt, nem volt tejszínnel felturbózva.
    Esetleg a feketeerdő torta "krémjét " tudnád a piskótás gyümitortához párosítani. Nekem ez a verzó van meg: 1 üveg meggybefőtt levéhez ízlés szerint cukrot rakni, 2 cs. vaníliás pudingporral megfőzni. A végén a meggyszemeket beleforgatni és mehet a piskótára. Igaz eddig csak kakaós piskótával ettük, de finom. A tejszínhab lemaradhat róla. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...