"Béke az érkezőknek, áldás a távozóknak!"

2012. június 4., hétfő

Levél a Morzsáló Blog olvasóihoz

Kedves Olvasóim! Megszámlálhatatlanul sok elkeseredett, szomorú, csalódott, és kérdésekkel teli levelet kaptam az elmúlt órákban, és úgy tűnik, az értetlenség az idő előrehaladtával egyre csak nő.


Megértem, hogy a blog utolsó bejegyzése alapján nem kaptatok kézzelfogható választ a miértekre, és így még nehezebb megemésztenetek, hogy miért kellett abbahagynom Magyarország egyik legrégebbi és legsikeresebb gasztroblogját, amelyet évek óta rendszeresen olvastatok nem csak kis hazánkból, de az egész világból. A válaszadásban azonban meg van kötve a kezem, hiszen egyrészt nem lenne stílusos, ha a volt munkaadómról rosszat mondanék, így nem is teszem, másrészt nem kenyerem az igazságtétel, hiszen ez a Jóisten dolga... egyszer úgyis mindenkit elszámoltat a tetteiről, és megkérdezi majd, hogy "Miért tetted ezt, gyermekem?" 

A miértekre mindössze egyetlen egy mondattal szeretnék válaszolni: 
 "NEM ÉN AKARTAM, HOGY ÍGY LEGYEN ...!!!" 

Ennek ellenére mindenkit szeretettel kérek, hogy ne tegyen közzé a mindmegettén negatív hozzászólásokat, mivel a döntés végleges, és a rossz energia rossz dolgokat szül a világban. Inkább nevessünk együtt az elrontott, rémes receptjeimen: a megmikrózott élesztőn, az összeugrott borsodón, a zacskós rizsen, és az állandóan üldözött leveskockákon, amiért oly sokszor "kikaptam" tőletek.

Kívánjatok a rosszakaróimnak is jót, és higgyétek el, egy napon jobb lesz a világ... ezt már John Lennon is megénekelte, Buddha is tudta, Jézus pedig egyenesen ezt tanította. A megbocsájtás a legnagyobb emberi erény, és bár iszonyú nehéz tiszta szívvel elengedni a minket ért sérelmeket, csak így léphetünk tovább... a napsütötte jövőbe! :-)

Izabella és a kis Dorka - hamarosan ők is velem fognak sütni főzni, sőt... talán még Ádám is. :-)
A 7 éves Morzsáló Blogtól az egyik kedvenc számommal szeretnék elbúcsúzni, amelynek a magyar fordítását klip alá másolom nektek. :-) Köszönöm, hogy olvastátok az írásaimat, és ne szomorkodjatok, mert nem tűnünk el, csupán valós nevünkkel és arcunkkal fogunk a jövőben szerepelni a neten. (Persze, a szüleim a blogtól függetlenül, 38 éve Mirzának hívnak, és ezt soha, senki nem veheti el tőlem, mint ahogy az írói szabadságot sem, hogy a saját életemről, kalandjaimról, érzéseimről, és nem utolsó sorban az újabbnál újabb receptjeimről meséljek.)

Kérlek titeket, ne aggódjatok miattunk, mert nagyon sok van még bennem, és igazi irodalmi meglepetéssel készülök az év végére, amelyről nemsokára hallani fogtok! Itt pedig, a Mirzás naplómban hétről-hétre új recepteket és kalandokat fogok mindazokkal megosztani, akik velünk tartanak - az örökkévalóságig. :-)))) 

És most jöjjön a zene és jó sok zsebkendő! :-))))) 


Halhatatlanságom 

Annyira belefáradtam, hogy itt legyek
Rettegve minden gyerekes félelemmel
Elmentél, s bár ez olyan egyszerű lenne
De lényed itt van mellettem,
és nem hagy egyedül engem 

A sebeim, ezek a sebeim nem gyógyulnak
A fájdalom most túl igazi
Túl sok, ezt már az idő nem gyógyítja
Amikor sírtál, letöröltem könnyeid
Amikor sikoltottál, elkergettem rémálmaid 
Éveken át fogtam a kezed 
És mindig a tiéd voltam 

Lényed elbűvölt engem, 
Az életem most megrezeg, 
Hátrahagyott életemhez vagyok kötve, 
Az arcod kísért,
Minden kellemes álmomat űzi a te hangod,
elveszed a józanságom

A sebeim, ezek a sebeim nem gyógyulnak
A fájdalom most túl igazi
Túl sok, ezt már az idő nem gyógyítja

Amikor sírtál, letöröltem könnyeid
Amikor sikoltottál, elkergettem rémálmaid
Éveken át fogtam a kezed
És mindig a tiéd voltam

Úgy elhitetném magammal, hogy egyedül vagyok,
de te itt vagy, nem hagysz,
és én olyan magányos vagyok így is

Amikor sírtál, letöröltem könnyeid
Amikor sikoltottál, elkergettem rémálmaid
Éveken át fogtam a kezed
És mindig a tiéd voltam

59 megjegyzés:

  1. Drága Mirza,

    Annyira tudtam, hogy még azokhoz is jó vagy, akik bántanak.... De nem is lehet másként. Most legyünk olyanok mint ők??? Ugyan. És az élet majd tényleg helyre rak mindent. Örülök, hogy továbbra is folytatni fogod az írást, mert a Morzsáló-család történetei, finomságai már hozzátartoznak az életemhez. Napok óta magam alatt vagyok, de ma erőt adtál, ahogy megráztad magad, és megmutattad, hogy így is lehet, minden rosszban van valami jó is. Köszönöm Neked. Üdvözlöm a családot, és további szép estét kívánok. Üdvözlettel hű olvasód, Icus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Icus, annyira már én is öreg vagyok, hogy tudjam, a gyűlölködés semmi jóra nem vezet.:-( Sőt.
      Így aztán csak az marad, hogy becsukjuk magunk mögött az ajtót, és kilépünk a napfénybe. Annyi szép dolog van a világon, amire érdemes időt és energiát szánnunk, ezekre kell koncentrálnunk. No, és a sok szép receptre, amit hétről-hétre elkészítünk a családnak, nem? :-)
      Örülök, hogy már jobb napod van! Itt nemrég ért véget a zivatar, kinyitottuk az ablakot, és isteni friss esti levegő árad be az ablakon, és a hajnalig tartó tücsökciripelés... :-) Édesek. Puszi neked és Istvánnak, és köszönöm, hogy írtál!

      Törlés
  2. Drága Morzsálós család!

    Igen, igen, megyünk veletek, ahova mentek!
    Üdvözöllek benneteket, erőt, egészséget, humort és sok-sok jó receptet, szép történeteket kívánok!! Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit, nagyon szépen köszönjük, hogy írtál nekünk, és nekünk megtiszteltetés, hogy velünk tartasz! :-))) Puszilunk!

      Törlés
  3. Kedves Mirza!
    Na végre.:) Azért én még írtam az Andinak egy receptjéhez.:)
    Merthogy már a búcsúrésznél egyetlen hozzászólást sem látok. Na de mindegy is. A mindmegettét szerintem sokan fogják törölni a címlistából, főleg, ha itt meglesz minden tőled.:)))
    Puszillak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Szilvi, én aztán jócskán lecsúsztam mindenről, mert mire a gyerekekkel hazaértünk a játszótérről, és lement a vacsi, fürdetés, szopi, altatás, és az extra kívánságok (anya, szomjas vagyok, pisilni kell, fázom, melegem van), beszéltem a szüleimmel, elmosogattam, és leültem a géphez, már egy hozzászólás sem volt a búcsúrész alatt...
      Puszillak!

      Törlés
  4. Drága Morzsálós Mirza! Most is példát mutatsz nagylelkűségből, jóságból. Igazad van, nem elegáns, ha az ember a korábbi munkaadójáról rosszat mond. Kívánom, hogy találjon meg minden régi olvasód és biztos vagyok abban, hogy még nagyon sok új olvasód is lesz!... és ha még a jobbnál jobb receptek sem maradnak el, akkor az olvasóid is túl lépnek a történteken. Kívánok a továbbiakban sok sikert, türelmet, kitartást, Cicus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Cicus, nagyon kedves vagy, és köszönöm a dicsérő szavakat! A szüleim örülnének, ha látnák a soraidat... :-) Igyekszem a jövőben is finom és izgalmas receptekkel előrukkolni, és remélem, mindenki talál majd kedvére valót a naplómban. Sőt, bízom benne, hogy sokan kedvet kapnak a naplóírásra is, mert állítom, a legtöbb olvasóm sokkal jobban süt-főz, mint én. Puszi!

      Törlés
  5. Szia Mirza!
    Szerintem sokak nevében mondhatom, hogy mindegy, hogy melyik oldalon van a blogod, mert szeretjük az írásaidat. Örülök, hogy a kellemetlenségek ellenére, nem hagysz fel a bloggal. Aki pedig keresztbe tett neked, remélem, olvassa a hozzászólásokat, és bizony elhiheti, amit írtál, hogy nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is nyomon követik a blogod, én legalább is most Stockholmból olvaslak.
    Szerettem volna, küldeni egy svéd süti receptet, de azt hiszem ez most nem illene ide. A következő főzős cikkednél, meglesz az is :-)
    Puszi,
    Bartus

    Kitartás! A lényeg, hogy nem szabad feladni!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bartush, nagyon jól esnek a soraid, igazán kedves vagy, és nagy megtiszteltetés nekem, hogy olyan messziről nem a helyi finomságokkal foglalkozol, hanem az én kis naplómat tünteted ki a figyelmeddel. A svéd sütirecept nagyon érdekel, sőt, minden svéd recept!!! Imádom a svédeket és Svédországot! No, és Alexander Skarsgardot. :-)))) Puszi!

      Törlés
  6. Nagyon sajnálom ablogod, mivel az elejétől olvastalak. Akkor még botladozó, kezdő háziasszony voltál. Akkor most ott bezártuk a kaput és itt nyitjuk ki. További sikereket kívánok, és jó egészséget a kis családonak: Bori

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bori, ne sajnáld a múltat, most is tudok botladozni, ha ez hiányzik nektek. :-)) Például a mai napig nem tudok bánni az aszpikkal, nem mennek a felfújtak, és borsodót sem tudok készíteni, hogy a zselatinos dolgokról ne is beszéljünk. :-))
      Köszönöm szépen a kedvességed, és a jó kívánságaidat!

      Törlés
  7. Kedves Mirza!

    Csak kapkodom a fejem, a tegnap reggel még olvastam a Mindmegettén, hogy az az utolsó bejegyzés, én nem gondoltam semmi rosszra, csak arra, hogy itt folytatod tovább, de mint látom, olvasom ez több annál!
    No de igazad van, előre kell nézni!Azt azért sajnálom nagyon, hogy eltüntettek a Mindmegettéről teljesen !a tegnap nagyon el voltam foglalva, azért nem írtam reggel, és nem tudtam követni, hogy mi is történt.
    az nagyon jó, hogy itt meg vagy továbbra is, tudunk Rólad, Rólatok és olvassunk tovább!
    Sok puszi, minden.minden jót, Jucó.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Jucó, sajnos nem te voltál az egyetlen, aki kapkodta a fejét. Engem is váratlanul ért, hogy ilyen gyorsan eltüntettek, jobbára csak a többiektől tudom, mi történt, de hát Dorkát oviba kellett vinnem, Iza 3-4 óránként szopizik, vele is sétálni járunk, aztán ott a főzés-mosás, és este a szokásos szeánsz a gyerekekkel, és mire kettőt pislogtam, Ádám mondta, hogy már minden törölve van, és utólag már nem tudom elolvasni, ki mit írt...
    Köszönöm, hogy írtál nekünk, és ilyen kedves vagy! :-) Puszi!

    VálaszTörlés
  9. Kedves Mirza és többiek! Nekem is ezer dolgom volt napközben és este mire szerettem volna elolvasni a szokásoos hétfői bejegyzést, már se híre-se hamva nem volt odaát. Reménytelenül hiszek abban, hogy mindennek megvan az oka. Aki szerette Mirza receptjeit, az most úgyis itt van.:))) Az idők során valami láthatatlan erő összefog bennünket, fontosak lettek Mirza bejegyzései nekünk, Mirzának a mi hozzászólásaink és mi is egymásnak. Sejtem, hogy az emberi gonoszság és irigység van a háttérben, sajnos a saját életemből elég nagy tapasztalatom van...:((
    De ne foglalkozzunk az ilyen emberekkel, nézzünk előre!!:))))
    Lányok, ki mit főzött ma?
    Én ma csirkés-zöldséges márványsajtos ragut készítettem rizzsel.
    Hagymát, fokhagymát megdinszteltem, rádobtam egy csirkemellet csíkozva, só, bors, pirítás. Majd egy zacsi mexikói zöldségkeverék, egy kis doboz paradicsompüré, kis víz, pizza fűszerkeverék és koriander. Amikor puha minden, belekevertem kb 10 deka márványsajtot. Egyszerű, gyors, munka mellet is összedobható. Remélem, ízlik nektek is, ha kipróbáljátok.:))
    Szép napot mindenkinek,
    Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bea, ahogy írod, mindennek megvan az oka, és a maga ideje... utazók vagyunk idelent a Földön, és ha egy tanulási-fejlődési folyamat végére értünk, tovább kell lépnünk, különben jön a bölcs Szaturnusz, és ő segít a váltásban hol szelídebb, hol spártaibb módszerekkel. :-) Ilyenkor mindig el kell gondolkodnia az embernek, mi az, amit eztán a szíve szerint tenni szeretne, és bele kell vágni, mert ahogy már Saint-Exupéry is megmondta: jól csak a szívével lát az ember. :-)
      Igazad van, az évek során fontosak lettetek a számomra, és bármilyen furcsa is a net világa, itt igenis értékes emberi kapcsolatok születnek, amelyek szebbé teszik a napjainkat, és ez annyira jó. :-)
      Én ma brokkoli krémlevest főztem, és pizzát sütöttem, és este élesztőpástétomot csinálok. :-)
      Hűű, a márványsajtos ragu isteni, még csak egyszer főztem ilyet, de imádták! Igaz, zöldséget nem adtam hozzá, de így még finomabb lehet, ki fogom próbálni! Puszi!

      Törlés
  10. Szia Mirza! A mindmegettén szinte a kezdetek óta olvastam a blogodat, alig akartam elhinni amikor láttam az utolsó bejegyzésedet. A Morzsáló volt az első gasztroblog, amit olvastam... utána jött sorban a többi és azóta már én is blogger vagyok.:) Szerencsére néhány hete felfedeztem a blogspoton az új blogodat. Remélem, hogy sok-sok évnyi blogolás vár még rád ITT.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Csupacsoki, gyönyörű a rózsád! :-) Csokiból van, vagy csak sötétbordó? (Rásüt a Nap a monitoromra.)Álomszép.
      Nagyon örülök, hogy itt is találkoztunk, nem tudtam, hogy olyan régóta olvasod az írásaimat, de igazán megtisztelő! Úristen, milyen szépek a receptjeid... most nézem, és máris beteszlek a kedvenceim közé! Gratulálok, nagyon tetszenek a képeid, mindent ki fogok próbálni... csak akkor te mit fogsz olvasni? :-)))))

      Törlés
    2. Fehércsoki szalámit sem láttam még, ezt tuti megcsinálom! :-)

      Törlés
    3. Mirza, ez csokirózsa lenne, de nem én készítettem.:) De találsz a blogomon csokigyurmából készült csokirózsákat is.:) Nagyon örülök, hogy tetszenek a receptjeim és köszönöm, hogy felveszel a kedvencek közé.:) Annak külön örülök, hogy "a levágott fejek" után most már mindenkiről láthatunk fotókat.:))

      Törlés
    4. No, hát erre a csokirózsára rá kell keresnem...Dorkának nagyon tetszene. Csokigyurma? Az ehető? Megnézem, mindenképp, nemsokára lesz Ádám szülinapja, aztán Dorkáé, és a szüleimé, szóval lesz kinek sütnöm. A blogod gyönyörű, igazán, élmény olvasgatni. A szalonnás sajtos stanglidat néhány napon belül megsütöm, attól csorog a nyálam, ha csak ránézek - csak el kell jutnom a boltba a hozzávalókért.
      A bloggerben hogy csináltad azt a cikkek alján található you might also like dobozokat? Megkérdezhetem? Szegény blogom elég egyszerű, kicsinosítanám, de elég béna vagyok.
      Örülök, hogy mi is tetszünk, mármint a fejeinkkel együtt. :-))))

      Törlés
    5. Akkor pont jól jönne a csokigyurma, ha ennyi születésnapra kell készülnöd. Persze, ehető és szerintem nagyon finom, mézből és csokiból van. Dorka biztos örülne neki, ha együtt gyurmáznátok.:))
      Nagyon örülök, hogy gyakori olvasó leszel nálam! A stangli nálunk is nagy sláger, hétvégén ismét sütnöm kell! A srcipttel kapcsolatban írok e-mailt.

      Törlés
    6. Zsani, és hol kapok csokigyurmát? Vagy ezt nekem kéne megcsinálnom? Nem találom az oldalaidon... de mondjuk a stanglid megvan, szóval nagy baj már nem lehet. Megvettem ma hozzá a bacont, hétvégén megsütöm, ha megengeded.:-) Lehet, persze, hogy hülye vagyok, de melyik oldalról tekered fel a stanglikat? Téglalapokat vágsz, és hosszában? Már az olvasód vagyok...:-)

      Törlés
  11. Kedves Mirza!
    Ne sajnáld, hogy nem láttad a kommenteket.Egy darabig álltuk a Szilvivel a sarat, és bizonyos idönként kitettük a linkedet is, persze törölték:-) Aztán bejöttek páran provokálni, én ettöl leléptem, azután egymással durváskodtak,,,
    De nem baj, én derültem rajta, mert tudom aki akar megtalál !A lényeg, hogy nem számit hol vagyunk, csak a jóság, a bölcsesség,a harmónia, na és a szeretet ami fontos.Minden jót kivánok Neked Manoka2

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom sikerül -e írnom. Talán igen..

      Törlés
    2. OOh, Manóka, de örülök neked! :-)))) Itt senki nem fog bántani benneteket... Ádám mondta, milyen méltatlanul viselkedtek veletek, szomorú voltam emiatt, nem gondoltam, hogy így elfajulnak a dolgok. Köszönöm a lojalitásotokat és a belénk fektetett bizalmatokat és a sok szeretetet!
      Remélem, jól fogjátok érezni magatokat az oldalon, és sokáig fogunk együtt sütni-főzni és diskurálni! :-) Puszi!

      Törlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te, jó ég, hogy én mikről maradtam le..... jobb is.......

      Törlés
    2. Kedves Emőke, a többiektől tudom, mi történt, és Ádám is mesélte, hogy rád szálltak és szándékosan provokáltak. Sajnálom, hogy felhúztad magad rajtuk, válaszra sem kellett volna méltatnod őket. :-)
      Nagyon örülök, hogy ide találtál, és ne bánj semmit, senki sem neheztel rád! Én pedig személy szerint boldog vagyok, hogy csatlakoztál hozzánk! :-)))
      Puszi!

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. Kedves Emőke, ne hibáztasd magad! Ők nem azért jöttek a búcsúrészre, hogy valóban elbúcsúzzanak, hanem azért, hogy balhét csináljanak, lealjasítsák a hozzászólások színvonalát, és akit lehet, provokáljanak. Ha az lett volna a nickneved, hogy Angyalka, abba is belekötöttek volna...:-(
      Az ilyen emberekkel nem szabad foglalkozni! Nekem is igen heves a vérmérsékletem, de ma már bizonyos helyzetekben be tudom fogni a szám. Ilyenkor számolok magamban, vagy gyerekdalokat dúdolok, aztán alszom egyet a dühömre, és ahogy Scarlett O'Hara is megmondta az Elfújta a szélben, másnap semmi sem olyan rossz, mint amilyennek korábban tűnt. Margaret Mitchell tudhatott valamit az életről, szeretem az írásait és a gondolkodásmódját, sokat lehet tanulni tőle. Nézd, itt egy sokat mondó idézet: "A szenvedés vagy megtöri, vagy megteremti az embert." Minden velünk történt rossz dolog a tanulási folyamat része, igyekeznünk kell tehát a legjobban kijönni belőle. :-)
      Amúgy a régi, kedves, normális mme-olvasók mind tudják, ki vagy, és hol dolgozol, és biztos vagyok benne, hogy senki sem neheztel rád azért, mert a téged ért méltánytalanság miatt kibuktál! Anyukám orvosa, aki epekővel műtötte őt, azt mondta: Kedves Asszonyom! Minden alkalommal, amikor felbosszantják, vágjon a földhöz egy tányért, és akkor mi ketten soha többé nem találkozunk! (Ugyanis 28! db epekövet műtött ki anyukámból, ami a doki szerint a felgyülemlett stressztől keletkezett).
      Remélem, már jobb a kedved, és tudd, hogy itt mindenki nagyon örül neked! :-)

      Törlés
    7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    8. Fogalmazzunk úgy, hogy nem volt a te rezgésszinteden, ezért ingerelt annyira. :-)))
      Az unokáidnak nagyon szép neve van. Ha fiam lett volna, talán Márk lett volna az ő neve is, nekem ez a kedvenceim között volt, no és a Tomika. A Ramóna is nagyon szép és ritka név, nem is ismerek senkit, akit így hívnának, csak a színésznőt a Barátok köztből. Őt pedig nagyon szeretem, mert nagyon példás szeretettel és odaadással bánik a kis húgával, remélem, Dorka és Izabella is olyan jó testvérek lesznek, mint ők.
      Ezek szerint a kis Márk igencsak kíváncsi, Rami pedig beszélni tanul. Raminak kell becézni, ugye? Dorka első szava az volt, hogy VAU, majd kicsit később az OLLÓ. :DD
      Hahaha, ez a NEM nagyon vicces, Dorka is elég gyakran használja...:-)))) Ma is úgy jött haza az oviból a fehér harisnyájában, mint aki a szénbányában dolgozott egész nap...

      Törlés
    9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    10. Emőke, elég csak abból kiindulnod, hogy a köveknek is van rezgésszintjük, és ettől kezdve könnyen felmérheted, hogy hozzád képest ki hol áll...:-))))

      No, hát igen, a szüleink is imádják Dorkát is Iza babát.:-) Ezek szerint Rami is igazi hajasbaba, édes lehet nagyon! Sok kislány utálja a hajgumikat... hajpántokkal próbálkoztatok már? Nekünk azok nagyon bejöttek, és idővel Dorka megszerette a csatokat, gumikat is. Először puha hajpántot vegyetek, szerintem tetszeni fog neki!
      Hahahaha, édes ez a sztori, szinte hallom magam előtt. Dorka az r és az l betűket mondja j-nek. Tehát például: "Gyeje, anya, menjünk jojjejezni!" :DDD

      Törlés
    11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  13. Jajj, szia Ziperid!!
    Végre, már annyira aggódtam érted!:)) írtam is Mirzának, hogy remélem jössz hamar!
    Sajnálom, hogy nem voltam ott, mire este hazaértem, addigra épp csak a végét tudtam elolvasni, aztán jött a nagy fehérség. Borzasztóan sajnálom. Ha ott lettem volna csak röhögtünk volna rajtunk, mert együtt az is könnyebb.:)) (én azért írtam az andinak az egyik receptjéhez utána...és majdnem 24 óra kellett, hogy észrevegyék és töröljék:D)
    Puszillak, örülök, hogy itt vagy!
    Szilvi

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok!
    Szerintem már szóra sem érdemes az egész.Senki nem veszitett semmit.Mindnyájan ugy reagáltunk, ahogy jónak láttuk,senki ne bántsa magát e miatt.A helyére került minden.Régebben én is beugrottam volna legszivesebben személyesen:-)) de tudom, hogy a tehetetlen emberek provokálnak,piszkálodnak! Csak sajnálni tudom valójában öket, mert mindenkinek az jön vissza amit ad, elöbb vagy utobb a számlát benyujtják.Ezért igyekszem nem konfrontálodni én sem,persze néha valóban nehéz.Azért a kis ördög fickándozik bennem mert már 2X betettem a linket ráadásul a Rachel blogja alá:-))) na nincs már ott ne izguljon senki!!De igérem nem teszem többet ,,, puszi Mindenkinek

    VálaszTörlés
  15. Elnézést Manoka voltam:-))) Nem tudtam a képem betenni mert fél órája tölti, arrol nem is beszélve hogy milyen nehéz igazolnom, hogy nem vagyok robot:-)) vagy 5X probáltam beirni a betüket,,,na valóban én voltam Manoka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Manóka, teljesen igazad van: amit másoknak kívánunk, mi kapjuk vissza, szóval csínján kell bánni az átkozódással. :-) A harag amúgy is rossz útmutató, aludni kell egyet a dolgokra, aztán szépen elengedni a sérelmeket. Régen én is nagyon sokat rágódtam a dolgokon, mára viszont megtanultam lapozni. :-)
      Szerintem akkor jelenik meg kép (de nem biztos), ha a gmail fiókodban, a profilodba feltöltesz egy fotót, és amikor itt hozzászólsz, a Válasz a következőként című ablak mellett a google profilt választod ki.:-)

      Törlés
  16. Manóka! Te kis hamis.:):):):)

    Látom te sem birtad apró szurkák nélkül :):)

    Csúnya dolog , de néha annyira jóóóóóó!!!! :):):):)

    Annak igazolása, hogy nem vagyok robot, nekem is nehezen megy....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen, szeretném a prividet Emőke!
      Köszi!

      Törlés
    2. Szilvike!

      gumimaci01@freemail.hu

      ez vagyok én :) hiába, na nagymamaként is imádom a kedves kék gumimacikat ..:):)

      Törlés
    3. Okés, holnap reggel írok, ha ma már nem lenne időm!:)
      Puszi

      Törlés
  17. Szia Mirza! majd beprobálkozom a képfeltöltéssel is, de ezt a "robot" dolgot nem lehetne egyszerüsiteni??:-))Már elöfordul, hogy 5x- re sikerül is beirni:-))))Ma megalkottam a tökéletes gyurt olasz tésztát.Van nekem is Marcato tészta gépem,,,ez Isten áldása.Kinyujtottam, széttépkedtem lebbencsnek azonnal bele a fözö vizbe! Rövid fözés aztan jo sok bazsalikom fokhagyma oliva picit összemelegiteni, pamesán 1-2 kanál fözö viz,,,,,,,,,, nem hiszitek el, hogy maga a menyország.Az olaszok szeretik a lebbencset is mert reces a teszta széle és igy több sugot vesz fel.Amit nem föztem ki már szárad az asztalteritön!Puszi Manoka

    Ziperid,,,,,csak proba volt na:-))) de miért is hittem, hogy mára már valami változott odaát??:-)))Azért abban biztam, hogy páran talán látták!! puszi Neked is Manoka

    VálaszTörlés
  18. Manóka, milyen robotról van szó? Ja, itt, a boxban? Hááát, nem tudom, nem mozgok még túl otthonosan ezen a bloggeren, tanulmányoznom kell a funkciókat, de elvileg nem száll el a szöveg, ha a megfelelő profilt beállítod. De mondok egy trükköt: mielőtt megnyomnád a Közzététel gombot, nyomj a szövegedre egy Ctr+A, Ctr+C-t, és ha véletlenül elszállt, akkor Ctrl+V, és legalább nem bosszankodsz amiatt, hogy eltűnt, amit írtál!
    A tésztád mennyeien hangzik!!! Hány tojásból, mennyi liszttel csináltad? Nekem is van egy gépem, de már vagy fél éve nem használtam, ellustultam vagy mi...:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Mirza! a levél elküldése utan jelenik meg egy betü sor amivel igazolhatod, hogy nem vagy robot.Nos ezek a betük legtöbbször olvashatatlanok:-))) igazi küzdelemelküldeni, lehet csak nekem??:-)))))
      Nos a tészta 20 dkg fehér tönköly liszt, 2 -3 evökanál szemolina/ ez durum dara,bár a zacskora durum tésztaliszt van irva/ 1 tojás, csipet so, 1 ek oliva olaj!Ez a tésztamennyiség elég 2-3 före.Az olaszok nem véletlen használjá a durum lisztet, mert ugyan olyan lassan felszivodó szénhidrát mint a tönköly.A szemolinábol csak magában kézzel nem lehet tésztát gyurni,viszont igy ebben a formában még tojás nélkül is jo és szép sárga tésztát kapsz.Én 5-ös vastagságura nyujtottam,és azonnal a vizbe tépkedtem. Persze izlés szerint nyujtsa mindenki. Nagyon hamar kész kb 2 perc.Régota tanulmányozom a liszteket, mert förtelem ami az üzletekben van.Igy talaltam rá az adalékmentes lisztekre is amivel teljesen tökéletes dolgokat lehet sütni.Sok sikert hozzá.A géppel én még csörögét is nyujtok nagyon hamar meg van.Nekem van hozzá 5 különbözö vágo is szoval álom. Olyan ez a masina mint a kenyérsütö gép,,,nélkülözhetetlenek:-)) puszi Manoka

      Törlés
    2. Manóka, ok, értem, akkor ez az ellenőrző kód lehet, már Ádám is mondta, hogy rémes és olvashatatlan. Az a gond, hogy ezt a blogger automatikusan adta, nem én tettem az oldalra, és gőzöm nincs, hogy kell kicserélni? De biztos ki lehet valahogy... a hétvégén lenyomozom, hogy lehetne megkönnyíteni ezt a dolgot, jó?
      Köszönöm szépen a receptet! Hol veszel ilyen durum darát? Csörögét is lehet ezzel a géppel csinálni? Az enyém elég egyszerű gép, csak 2 fej van hozzá. A csörögéhez milyen receptet használsz? Pusssz!

      Törlés
  19. Kedves Mirza!

    Hirtelen azt hittem, hogy nem jól látok, többször is keresgéltem, hogy hol a neved?! Aztán be kellett látnom: ott bizony nincs.
    Gyors kutakodásomat szerencsére gyors siker követte, mikor megtaláltam ezt a blogot.
    Bármi történt is, a lényeg nekem, hogy itt vagy! :) Imádlak olvasni, próbálgatni a főztödet, tudod, a karácsonyi habcsókról értekeztünk is és isteniek, akarom mondani mirzásak lettek :)

    Ott már egy ideje úgysem tudtam kommentelni, így itt viszont pótolom: szeretettel gratulálok a gyönyörűséges kis jövevényhez, egy tündér-manó :) Hatalmas hajú, gyönyörű angyalarcú kislány :) Jó testvérkék lesznek, hiszen tőletek csakis jó példát látnak mindenben :)

    Tényleg nagyon-nagyon örülök, hogy írsz. Ha netán eltűnnél, vagy meghívós lennél vagy akármi... marigold71@freemail.hu .... kérlek, ne tűnj el :) Puszi, ölelés :) /ja igen, és nagyon csini vagy a képen/ :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mariann, köszönöm szépen a kedvességed és nagyon örülök, hogy ránk találtál! :-) Remélem, a lányok tényleg jó testvérek lesznek, és igazad lesz! :-) Köszönöm, elmentettem a címed, de ne aggódj, innen nem tűnök el! Az enyém eszter.ordody@gmail.com. A Canon gépek megszépítik az embert. :DDD Puszi! Eszter / Mirza

      Törlés
  20. Az én gépem is Canon (az egyik...ez a hobbym a főzöcskézés mellett) :D De engem csak az tud megszépíteni, ha a lányom vagy a kisfiam fényképez. Rájuk tudok aránylag normális, publikus-fotós képet vágni :))
    Facebook-on megkerestelek, ha nem baj :) Puszi és tényleg örölök Neked :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Édesek lehetnek a gyerekeid!:-) Dorka is fotóz minket, de tudod, amolyan paparazzi módon, rémes, amikor az ember nem számít rá: félig felöltözve, vagy a klón ülve. :-)) De ő még nem érti, hogy mi van ebben, miért nem lehet valakit a klotyón fotózni? :-))))
      OK, Aszódi-Ordódy Eszterként megtalálsz! Puszi!

      Törlés
  21. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  23. Szia Mirza, üdv a drága kis családodnak!!!Örülök, hogy megtaláltalak...és igazán mindegy hol találkozunk,csak néha összefussunk:)))Örülök, hogy sok aranyos képet láthatok a kislányokról,bár fontos a jó étek,én azért bennük szerettem gyönyörködni!!!!Sokáig nem tudtam látogatni a mm-et, kimaradtam az "eseményekből"....de okos ember mindig előre tekint, rövid az élet ahhoz, hogy a múlt bajain rágódjon, és a sors mindig új kihívások elé állít minket....a pozitív gondolkodás már fél egészség!
    Nektek ebből is egészet kívánok és kitartást... a remek írásaidhoz, humorodhoz és konyhai aktivításodhoz....mindenhez....
    Bevallom, ha nehéz nap előtt állok, egy kis olvasgatás megkönnyíti a napomat!Köszönöm!!!!!!
    Puszi!
    M.Éva

    VálaszTörlés
  24. Most, sok (7) év után találtam ide, a naplódhoz, olvasgatom, és nagyon élvezem minden bejegyzésedet, és a recepteket is. S látom most, eddig volt....Nagy kár érte! De elolvasom majd minden részét, valamint megtaláltalak a neten, mert már az olvasás elején kíváncsi lettem, miért lett vége a bejegyzéseknek, ki lehetsz, és mi lehet Veled ma!? Látom, megvagy, és jól, és ez a fontos! üdvözlettel, MMJudit

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...