"Béke az érkezőknek, áldás a távozóknak!"

2012. június 15., péntek

Lovas ovi-buli Rékáéknál

Mivel már csak egy nap van hátra az oviból, az óvónénik remek programokkal kedveskednek a gyerekeknek. Olyan ez, mint a suliban: nincs már dolgozatírás, csak móka és kacagás. Persze, csak viccelek, hiszen az oviban amúgy is játékkal telik a gyerekek napja, de a tegnapi lovas ovi-bulit szerintem nagyon sokan megirigyelhetnék... Évek óta bevett hagyomány ugyanis, hogy a nyári szünet előtti héten, Böbe (Réka anyukája), vendégül látja az otthonában gyerekeket. Persze, nem az egész ovit, hanem "csak" Dorkáék csoportját, de az is legalább huszonvalahány fő. Színes szörpök, sütik, ugrálóvár, csúszda, virágos kert, árnyas fák és lovas kocsikázás várja a kicsiket ezen a napon, akik  Ildi nénivel és Terikével ballagnak át a buli színhelyére, ami csupán néhány utcányira fekszik az ovitól. 

Egy lovaskocsinyi ovis, és Böbe, a házigazda :-)
Dorka nagyon izgatottan készült a bulira, este alig tudott elaludni, annyira várta, hogy reggel legyen, és induljunk az oviba. Ádám, mint fotós, szintén a helyszínre sietett, és egy halom (közel 400 képet!) készített a gyerekekről, amelyeknek ugyan "csak" a töredékét teszem ide fel, de így is meglesz vagy 100 darab... remélem, mindenki megtalálja a maga csemetéjét! :-)

A képek szívet melengetőek (szerintem felérnek egy kiadós gyógyító-relaxációval): angyalarcú gyerekek, őszinte mosolyok, tiszta pillantások, kópés kacajok, fára mászás, ugrálóvárazás, csúszdázás, hintázás, lovaskocsizás, napsütötte pillanatképek az utolsó előtti ovi-napról, amelyekben nem lehet eleget gyönyörködni...

S hogy a képek nézegetéséhez legyen megfelelő zenei aláfestés is, íme az Alma együttes!


A lovaskocsizás legnagyobb meglepetése az volt, hogy épp az a két lovacska jelent meg a kertkapuban, akiket nap mint nap meglátogatunk a sétáink során: Colombus és Matyi, Dorka kedvencei. Néhány utcányira laknak ugyanis tőlünk, és amikor csak tehetjük, sort kerítünk rá, hogy megcsodáljuk őket. A gazdájuk, Pista bácsi nagyon kedves ember, és ha meglát minket (és a többi helyi gyereket - mert mások is csodálják a hófehér pónikat), mindig készségesen a kertkapuhoz hívja a lovait, hogy a picik megsimogathassák őket. A lovak nagyon szelídek és barátságosak. Dorka szerint igazi Habcsók Pónik. :-))

És most jöjjön a mega-giga képgaléria...! :-)









































Most pedig következzenek a kerti képek! :-)































































2 megjegyzés:

  1. Csodálatosak a gyerekek. Látszik rajtuk, hogy önfeledten játszanak, ez nem mindennapi élmény.
    Tündérek.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gabi, igazad van, ezeket a gyerekeket élmény nézni, olyan édesek. Ők a Tulipán csoport tagjai. :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...