"Béke az érkezőknek, áldás a távozóknak!"

2012. április 17., kedd

Megszületett Izabella, életünk második kis angyala

Emlékeztek még a Csingiling című rajzfilmre? Segítek egy kicsit: "Tudjátok, hogy a természet mitől oly csodás? Mitől színes, élő, csupa-csupa gyémántragyogás? Ki segít az összes lénynek úszni, szállni, lépni, repdesni? Ki szorgoskodik szüntelen? Van kedved kilesni? Mindez a tündérek műve, az ő apró kezük munkája. És ha egy kisbaba felnevet, új tündér kap szárnyra..." 

Izabella békésen szunyókál :-)
- a kép érdekessége, hogy ez a kockás kis takaró még Zsigáé volt 9 évvel ezelőtt,
aztán a kis Árpádé 7 évvel ezelőtt, majd Dorkához került 3,5 éve, és most Izushoz
Szóval, ez egy sokat látott, édes kisbabákat dédelgetett babapléd.


2012. április 10-én, hajnalban, valahol a világegyetem egy meseszép szegletében minden bizonnyal szárnyra kapott valahol egy kis tündér, mert a Szent Imre Kórház szülészetén (4750 grammal és 62 centis hosszal) természetes úton megszületett Izabella baba, a második kislányunk, mindannyiunk legnagyobb örömére. Talán hihetetlennek tűnhet, de szinte az első naptól fogva álmában el-elmosolyodik, amitől mi hárman - a szülei és a kis Dorka - szabályosan elolvadunk.

Egy halovány mosoly - Izus nyilván valami szépről álmodik... talán az őt vigyázó angyalokról?
Dorka éjjel-nappal Izabellával foglalkozik, és reggel, ébredés után az első útja
a hugi ágyához vezet, hogy puszival ébressze a tesóját :-)

Maga a szülés könnyes és fájdalmas volt, ahogy az lenni szokott, hiszen ebben a kórházban nem divat az epidurális érzéstelenítés és az ok nélküli császármetszés (pedig vannak pillanatok, amikor mindkettőre egyszerre vágyik az ember...), de utólag azt mondom, Izáért (és Dorkáért is) bármikor újra kezdeném az egészet, hiszen a fájdalom és a kín elillan, a gyermekeink iránt érzett szeretet azonban örökre összeköt bennünket. A könnyeket pedig mindig földön túli öröm és boldogság követi, valamint az a szívszorongatóan szép érzés, amikor rádöbbenünk, milyen megtisztelő, hogy egy védtelen kis angyal minket tüntetett ki azzal a feladattal, hogy a szülei lehessünk. Dorka szerint Izus már régóta figyelt bennünket, és nagyon várta már, hogy piciny csomagjával megérkezhessen hozzánk. :-)

Az igazi szeretet örökre összeköt :-)
Ha valakit szeretsz, olyannak látod, akár egy angyalt. A mosolya bearanyozza a napod. Ez az érzés semmihez se fogható.
(Youn In-Wan)
Természetesen nem feledkezhetünk el arról a fontos tényről, hogy életem e fontos és nehéz napján nem voltam egyedül, hiszen velem volt Ádám, Újvári Bori, a szülésznőnk, és dr. Szigeti Katalin doktornő, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy Izabella a lehető leggyorsabban és legkönnyebben születhessen meg.

A legnagyobb köszönettel azonban Borinak tartozom, aki a sok-sok évtizedes profizmusával és gyakorlatával megóvott attól, hogy a legcsekélyebb sérülés is érjen minket (azaz nem volt sem gátmetszés, se repedés, se ödéma, se semmi...), ami szerintem esetünkben különösen nagy dolog volt. A szülés után az osztályon a csodánkra jártak az orvosok és a szülésznők, hogy ilyen ügyesek voltunk Izussal, akin nem is igazán látszottak a születéssel járó megpróbáltatások -  mindenki azt mondta, úgy néz ki, mint egy két hetes, kiegyensúlyozott kisbaba. :-)

Reggeli lustálkodás a nagy ágyban
Dorka puszikai a legkedvesebbek :-)
Ezúton is köszönjük az imáitokat és a kedvességeteket, kedves Olvasóink, amelyek bizony, célba értek. A legnehezebb pillanatban ismét érezhető volt a Jóisten, az angyalok, és a láthatatlan segítő kezek és lelkek szeretetének ereje. Ahogy a férjem írta: a mennyország olykor idelent van... akár egy kórházban, a szülőszobákban, ahol egymás után születnek meg az Égből érkező kisbabák, hogy szüleik arcáról letörölve a könnyeket, örök mosollyal és szeretettel töltsék meg szívüket. 

Dorka cica, ünnepi ruhában
A szülés előtt sokat aggódtam azon, hogy Dorka miként éli meg majd, hogy napokig nem leszek vele, hiszen korábban soha, egyetlen napot sem töltöttünk el egymás nélkül. A hiánya számomra odabent fizikai fájdalmat okozott, és csak bízni tudtam benne, hogy ő nem így éli meg ezeket a napokat. Szerencsére a nagyszülők és a férjem kellőképpen lefoglalták és szórakoztatták őt, és minden délután bejöttek Ádámmal meglátogatni bennünket, de sokat szomorkodtam (bár nevezzük nevén a gyereket: zokogtam) emiatt. Végül a kórházi napok szükségszerűen elteltek, és mi hazajöhettünk Izabellával. 

A babaágyban Marcsi katicája, Petra báránykája és Dorka zenélő kutyusa várta Izabellát
A várva várt testvér-találkozó remekül sikerült: Dorka és Izabella az első pillanattól kezdve, hogy meglátták, örökre a szívükbe zárták egymást. Ez valami olyan dolog, amit szerintem földi ésszel meg sem érthet az ember: a lelkek találkozása és együvé forrása, amely túlmutat minden evilági dolgon...

Dorka nem szívesen mutatja meg másoknak a kincsét... :-))
Izabella egy piciny csomaggal érkezett: a kezében egy fehér selyem zsákocska volt, benne egy parányi kristály szív egy vékony, fehér bőrszalagon. A nyakláncot Dorkának hozta, aki azóta különösen nagy becsben tartja Izus ajándékát. Izus pedig egy színes, zenélő kutyust kapott, amely most is ott lóg az ágyikója oldalán. :-)
 
Délutáni édes álom
Dorka és Izabella
Azóta hazajöttünk, és igyekszünk belerázódni a hétköznapokba... vagyis a 6 hetes gyermekágyba. :-) Megkezdődtek az éjszakázások és a szopizás, a peluscsere és a babanyelv-tanulás, ami talán könnyűnek tűnik, sokszor nem az, de szerencsére van egy kis tolmácsunk: Dorka, aki mindig tudja, mit szeretne a tesója. :-)

S hogy főzök-e? Úgy terveztem, nem fogok, és majd rendelünk a helyi kifőzdéből, mert olcsón és remekül készítenek mindenféle házias ételt, de aztán meggondoltam magam, hiszen az anyatejbe minden bekerül, amit az ember megeszik, és jobb, ha ezeket én kontrollálom, mert úgy nyugodtabb vagyok. Persze, ne gondoljatok nagy dolgokra. Ma például tarhonyát főztem, és egy kis lecsós húst. Csupa olyan ételt, ami gyakorlatilag "magától megfő" a lángon, csak be kell szórni egy edénybe és hagyni, hogy a hő tegye a dolgát. Természetesen mindenről beszámolok majd, mert ha gyermekágyi SOS ételek is ezek, nagyon finomak, és biztosan sokan hasznukat veszitek majd... :-)

Köszönjük szépen mindenkinek a jó kívánságokat, ajándékokat, képeslapokat, sms-eket és hozzászólásokat minden fórumunkon! :-)))

9 megjegyzés:

  1. Szívből gratulálok Izabella érkezéséhez!

    Legyetek mindig ilyen boldogak!!!

    (a kristályszív egy igazán csodás ajándék, ennél szebbet nem is hozhatott volna Iza a nővérkéjének.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andrea, nagyon szépen köszönöm a kedvességed! :-) A kristályszív picike, de sokat mondó, és legalább annyira éteri és különleges, mint egy ilyen pici baba érkezése, aki a Mennyek Országából jött... ugye? Más többgyerekes szülőktől hallottuk, hogy érdemes valami apró, jelképes ajándékkal hazajönni a babával a kórházból, hogy a nagyobb testvérrel való találkozó valami kedves gesztussal induljon. Jó választásnak tűnt a kis szív, ráadásul nem is egy drága csecsebecse, hiszen alig volt 2 ezer Ft.
      Köszönöm, hogy írtál! :-) Eszter

      Törlés
    2. Igen, az ajándék sokszor jó érzés egy tesónak, mikor a pici megérkezik. Általában a gyerkőcöknek igazán sokat jelent ez a figyelmesség.
      De ahogy írtad, ez a kristályszív különlegesen illik erre az "alkalomra". Csodás ajándék... :)

      Törlés
  2. Most már két gyönyörű angyalkátok van, a világ leggazdagabb emberei vagytok!Ennél nagyobb öröm nem is létezik. Kívánom, hogy nagyon sok örömben legyen részetek, kapjatok sok-sok szeretetet, törődést és odafigyelést gyermekeitektől!Cicus

    VálaszTörlés
  3. Kedves Cicus, ez így igaz, ennél többet nem is kívánhat az ember. Mindig is nagy családra vágytam, és itt, nálunk a környező utcákban elég inspiráló példát látni, hiszen igen gyakoriak a 3-4-5 gyerekes családok, de egy vagy két gyereke szinte mindenkinek van. Nos, mi is felzárkóztunk, és nagyon jó ez így. :-) Köszönjük szépen a kedvességed és a jó kívánságaidat! Puszi: Eszter

    VálaszTörlés
  4. Most nézem, Izabella születésnapja egybeesik az unokahugoméval: április 10!!! Jó nap és hónapjárat :-)

    VálaszTörlés
  5. Igen, akkor egy napon születtek a lányok, majd jövőre együtt ünnepelhetjük őket! :-)) Képzeld, vettem gyömbért, mert kinéztem az oldaladon a kandírozott gyömbéredet, ami Ádám kedvence. Ma vendégeink lesznek, de talán holnap meg is tudom neki csinálni. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én cukrozott gyömbéremet mind-mind széthordták a barátnőim, szinte alig ettem belőle...

      Törlés
    2. Megcsináltam a gyömbéredet, kockára vágva, és valami isteni lett! :-)) Ha jól sikerülnek a fotók, holnap közzéteszem. Köszönöm a receptet és az inspirációt! :-)))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...