"Béke az érkezőknek, áldás a távozóknak!"

2012. április 7., szombat

Virágocska, avagy Dorka húsvéti baba-nyuszija (videóval!)

Parányi vendég érkezett hozzánk a minap: egy tenyérnyi kis nyuszi, aki Dorkát kereste. Megkapták ugyanis a húsvéti kívánság-levelet, amely a kályhánkon keresztül (füst formájában) érkezett meg hozzájuk, és miután a szülei úgy látták, gondját viseljük majd a kicsinyüknek, megengedték, hogy néhány napot nálunk vendégeskedjen...:-)

Ő Virágocska, Dorka Baba-nyuszija, aki néhány napig nálunk vendégeskedik :-)

Igazság szerint a kis nyúl patrónusai, illetve beszerzői a barátaink, Kati és István, akik olyan kedvesek és rendesek voltak, hogy házhoz hozták nekünk a kis szőrgombócot az egyik közeli faluból. Mivel pillanatnyilag nem vagyok túl mozgékony, ezért különösen hálás vagyok. Kati, István, jövök nektek egy jó kis sütivel! :-)))

Az első találkozás :-)))
Dorka hetek óta "lázban égett", annyira várta, vajon elég jó volt-e ahhoz, hogy eljöjjön hozzánk a nyuszi? Mert bár rendes kislány, a rendrakás nem az erőssége (rossz szülői példa? :-), és a délutáni alvásoktól sincs elragadtatva, pedig hetek óta mondjuk neki, hogy bizony a nyuszi nonstop figyeli a gyerekeket, és a füzetébe felírja, ki hogyan viselkedett... Mindenesetre úgy tűnik, a nyuszi nagyvonalú a gyerekekkel, így nem izgatták a csínytevések és az időnkénti szófogadatlanság, ezért eljött hozzánk. 

A rózsaszín labda nagyon érdekelte... és az ezüstfenyőnk
Ádám azon nyomban épített neki egy gyönyörű papírházat, amit gondosan kibélelt puha újságokkal, és lyukakat vágott az oldalába meg a tetejébe, hogy lezárva is szellőzzön. Éjjelre nem merjük ugyanis nyitva hagyni, mert azt mondták az illetékesek, hogy a pici nyulakat a macskák, nyestek zsákmányállatnak nézhetik és megtámadhatják - ilyen horrorra pedig nincs szükség, nem igaz? 

Virágocska, az új házában
Azzal is nagy szerencsénk volt, hogy bár kaptunk a nyuszi gazdájától nyuszitápot, elmentünk a közértbe, hogy répát vegyünk neki, és miközben nézelődtünk, feltűnt, hogy egy férfi nagy zacskókba a letépett leveleket gondosan begyűri (amiket az emberek otthagynak, hogy ne legyen a mérésnél plusz súlyuk), és a kosarába rakja. Ádám kérdezte tőle, milyen állata van, mire a férfi mosolyogva megjegyezte, hogy nyulakat tenyészt. :-) Nos, gondoltuk, te vagy a mi emberünk, ezért elbeszélgettünk vele, mit vigyünk a csöppségünknek? Azt mondta legjobban a karalábé levelet szereti, meg a reteklevelet, és mindenféle friss zöldet, ezért mi is összeraktunk neki egy nagy pakkot, és izgatottan cipeltük haza a "zsákmányt". A nyulas embernek igaza volt, Virágocska boldogan látott neki a csemegézésnek. Íme az első videónk róla:


A nyuszi persze nem a dobozban dekkol egész nap, hanem a kertben szaladgál. Eleinte aggódtam, mert minden növénybe beleharapott, ami csak az útjába került, én meg fogtam a fejem, hogy mi van, ha valamelyik mérgező? (De aztán Ádám mondta, hogy Virágocska nem hülye, pontosan tudja, mit ehet és mit nem..., és igaza lehet, csak olyan kicsi ez a baba-nyuszi, hogy az ember ösztönösen védelmezni kezdi a nem létező veszélyektől.)

Bájos kis jószág, ugye?
Nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk Nektek és a szeretteiteknek!
Eszter, Ádám, Dorka, Izabella Baba és Virágocska :-)

Kapcsolódó videónk:
Mr. Morzsáló, avagy Ká ügyködése a konyhában:
A Márványtojás



2 megjegyzés:

  1. Kedves "Morzsálós" CSalád!
    Kívánok nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket, és örömteli babavárást!

    Maca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Maca, nagyon szépen köszönjük! :-) A baba általam ma már sonkát ebédelt és csokitojást... lehet, hogy csak erre várt? :-)
      Mi is nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk Neked és az egész családodnak sok szeretettel!
      Puszi: Eszter / Mirza

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...