"Béke az érkezőknek, áldás a távozóknak!"

2012. október 2., kedd

Fasírt - karfiolból

A következő fasírtot az Olcsó receptek oldalán találtam, teljesen véletlenül, de annyira megtetszett, hogy másnap rögtön ki is próbáltam, és szenzációsan sikerült! Így aztán elmentettem a linkjüket, és egészen biztosan visszatérek ide még. A karfiolból készült fasírt olyan finom lett, hogy képzeljétek, mindenki azt kérdezte, milyen húsból sütöttem, hogy ilyen puha és omlós lett. Hahaha, hát, ennyi múlik a fűszerezésen - hiszen ez egy vega fasírt, semmi hús nem volt benne. 


A recept Salamon Csillától származik, íme az eredeti link >>>  Köszönöm szépen!

Karfiol fasírt

Hozzávalók: 1 fej karfiol, 2 zsemle, só, 2 tojás, őrölt bors, majoránna, 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma áttörve, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 2-3 evőkanál liszt, zsemlemorzsa
Elkészítés:
1.) Sós vízben megfőzzük a megmosott, rózsáira bontott karfiolt, majd félretesszük, lecsepegtetjük, és krumplinyomóval összetörjük.
2.) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon, teflonban megpirítjuk.
3.) A zsemlét tejbe áztatjuk, majd nagyon (!) kinyomkodjuk, és összekeverjük a hagymával, karfiollal, fűszerekkel és a többi hozzávalóval. (Ha túl laza a massza, tegyetek bele plusz zsemlemorzsát!). A masszából fasírtokat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában és forró olajban, közepes lángon mindkét oldalukat barnára sütjük. Ha kész, papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat, és pirított rizzsel, salátával tálaljuk. (De magában, egy kis majonézzel is remek!

A karfiol néhány perc alatt megpuhul
Én zsemlét használtam kenyér helyett, és nem vízbe, hanem tejbe áztattam
A panírozás gyorsan megy...
Íme, a fasírt massza
Hamar átsülnek a karfiol fasírtok, és nagyon finom az illatuk
Nem látszik rajtuk, hogy karfiolból készültek, igaz? :-)
Végül egy kis zene: a múltkori Tim Lopez szám, egy picit másképp.



7 megjegyzés:

  1. Mirza!
    Ez nagyon finom, én is szoktam csinálni, de nem nyomtam át krumplinyomón. Mindig tanul az ember, ezért jók a jó blogok. Petrezselyem zöldet is vágok bele, és zsemlemorzsát használok áztatott zsömle helyett, mert így nem olyan vizes az állaga, könnyebb sütni, nem habosodik az olaj annyira.
    Sőt ha több fajta kevés zöldségem van otthon akkor vegyes fasírtot sütök, még kelkáposzta, káposzta levelet is főzök bele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gabi, én első ízben sütöttem ilyet, de annyira ízlett mindenkinek, hogy biztos máskor is meg fogom sütni. Gondolom, cukkinivel, brokkolival és más zöldségekkel is meg lehet csinálni ugyanezt, majd kipróbálom. A petrezselyem nekem is eszembe jutott, de aztán elfelejtettem venni - pedig azzal még jobb lehet. És igazad van, én is imádom a gasztroblogokat, nagyon sokat lehet belőlük tanulni. Legközelebb, lehet, hogy hidegen sajtolt kókuszolajban sütöm majd ki a fasírtokat, állítólag az egészségesebb, mint az olaj. Ó, a káposzta remek ötlet, na, ezt ki is próbálom! :-) Puszi!

      Törlés
  2. Érdekesen hangzik, de annyira gusztán tálaltad, mindenképpen megkóstolnám. :P
    ...és még Te "áradoztál" az én szép fotóimról. A Te fotóid is annyira ínycsiklandozóak, rögtön éhes leszek, mire végignézek egy-egy bejegyzést. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ... nos, sajnos messze elmaradok még az enteriőrjeidtől... :-) De igyekszem, ez tény. Fel kell zárkóznom hozzád és a KisIldihez, a ti fotóitokhoz képest még nagyon le vagyok maradva. És a mozaik képeid - hát azok különösen lehengerlőek. Azokat hogy csinálod? Photoshoppal? Puszi!

      Törlés
  3. Juj, ez is milyen finomnak látszik. A tálalás tényleg telitalálat lett! Annyira kedvet kaptam hozzá, hogy hétvégén megyek a piacra karfiolért. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Jasmin, arra ügyelj majd, hogy jól nyomd ki a zsemléket (én egy szűrőn keresztül nyomtam ki belőlük a tejet), és ha túl laza a töltelék, tegyél bele még zsemlemorzsát! :-) Puszi!

      Törlés
  4. Én ma ezt készítem.:)
    Cukkiniből is szoktam csinálni, ahhoz szoktam még reszelt sajtot is keverni.
    És van, hogy nem olajban sütöm, hanem tepsiben, sütőpapíron. Nagyon szupi úgy is, és nincs olajszag.:))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...